Home > Lokaal muzikaal duo zingt coronaregeltjes aan Kortemarkse schoolpoorten

Lokaal muzikaal duo zingt coronaregeltjes aan Kortemarkse schoolpoorten

Geschreven op 31 augustus 2020 om 10:10 door Mario De Wilde

Aan de verschillende schoolpoorten in Kortemark en deelgemeenten zal er dinsdag 1 september een opvallend liedje weerklinken. Op de tonen van ‘Dance Monkey’ bezingen Meneer J en Meester D – twee rasechte Kortemarkenaars – immers nog eens de coronamaatregels. Zo wil het Lokaal Bestuur de ouders op een ludieke manier aan de afspraken herinneren.

Die eerste schooldag is niet alleen voor leerkrachten en kinderen een beetje stressen. Ook voor de ouders is het die vertrouwde routine terug proberen te vinden en velen onder ons zullen zich als een kip zonder kop, met één oog op de klok, door het huis en door het verkeer haasten. Rugzakken en/of boekentassen mee? Een stuk fruit? Een drankje? Een meetlat, een balpen, die nieuwe pennenzak? En is het kind zelf ook mee? T-shirt niet achterstevoren? Twee gelijke sokken aan?

Herkenbare taferelen, maar in die plotse drukte mag ook het mondmasker niet worden vergeten. Da’s nodig wanneer je de kinderen aan de schoolpoort afzet, waar je trouwens ook anderhalve meter afstand moet houden van de andere ouders. Je kunt er iedereen met het vingertje op wijzen, maar het kan natuurlijk ook op een meer ludieke manier.
Doe het voor Meneer J en Meester D
En dan zit je in Kortemark gebeiteld bij het muzikale duo ‘Meneer J en Meester D’, het pseudoniem van Jeffrey Dael en Dries Uyttenhove, zelf trouwens ook beiden leerkracht in Kortemarkse scholen. Al de hele coronaperiode maken ze grappige West-Vlaamse herwerkingen van klassiekers, opgehangen aan de actualiteit van het moment. Hun nummers worden telkens gretig gedeeld op de sociale media.
De twee werden nu prompt ingeschakeld om de gigantische oorwurm ‘Dancy Monkey’ van Tones And I onder handen te nemen, met ‘Doe’t Voe Mie’ als geslaagd resultaat. In de loop van maandag 31 augustus wordt het bijhorende clipje gedeeld op de Facebookpagina’s van Meneer J en Meester D en van Gemeente Kortemark, dinsdag weerklinkt het dan dus aan alle schoolpoorten in onze gemeente.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.