Home > Lokaal Boetiek doet het komend weekend wéér: tweede keer Brugge, eerste keer stadscentrum

Lokaal Boetiek doet het komend weekend wéér: tweede keer Brugge, eerste keer stadscentrum

Geschreven op 16 november 2023 om 06:39 door Mario De Wilde

Komend weekend komt Lokaal Boetiek voor het tweede jaar op rij naar Brugge. Voor deze najaarseditie trekt de organisatie samen met meer dan 30 makers naar een nieuwe (top)locatie. Ook nieuw: de deuren staan zowel op zaterdag als zondag open. De bezoekers kunnen kennismaken met een mooi en heel gevarieerd aanbod: juwelen, houten objecten, chocolade, breiwerk, kledij, keramiek, leder, accessoires, kaartjes, … Hun makers hebben één voor één een groot hart voor hun ambacht.

Nieuwe Brugse locatie: op en top centraal

Voor het tweede jaar op rij trekt Lokaal Boetiek naar Brugge. Met de stadshallen als locatie wordt het een prachteditie. Ilse: ‘De eerste editie in Brugge was een succes en het deed ons nadenken over hoe we nog meer mensen kunnen bereiken. We trekken deze keer heel bewust naar het centrum van Brugge. De Jan Garemijnzaal is een unieke en charmante locatie waar de producten zeker tot hun recht zullen komen. Het Belfort heeft dagelijks een 500-tal bezoekers en het zou voor de makers fantastisch zijn om ook een aantal van die (internationale) bezoekers te verbazen met hun creaties.’

XL-edities: makers maken er twee dagen van

Lokaal Boetiek pakt dit jaar uit met XL- najaarsedities: de makers strijken niet één, maar twee dagen op hun locaties neer (in Brugge op 18 en 19 november). Dat betekent: meer tijd voor het publiek om een bezoek in de agenda in te plannen, dus meer bezoekers die de kans krijgen om af te komen. Voor de gepassioneerde makers is dit ook goed nieuws: als ze meer bezoekers ontvangen, krijgen hun creaties meer bekendheid bij een breed publiek én er is ook meer tijd om te netwerken met collega-makers.

Lokaal: kopen met een verhaal

Kennismaken met de lokale maker blijft centraal staan bij Lokaal Boetiek. Op de boetieks weet je van wie je koopt en wat de filosofie achter een product is. De unieke stukken werden met liefde voor het ambacht gemaakt. Je steunt lokaal ondernemerschap en duurzame productie, eerlijke producten met een mooi verhaal. Lokaal Boetiek is meer dan een markt, het is een plaats waar ontmoeting en gezelligheid centraal staan. Je vindt er ongetwijfeld het ideale eindejaarsgeschenk.

Niet in Brugge geraakt? Kijkje over de taalgrens.

Dit jaar trekken de makers (op 25 en 26 november) ook over de taalgrens tot in Doornik. La Petite Fabriek in Froyennes is een unieke, sfeervolle vierkantshoeve.

Makers uit Brugge:

In Brugge komen op 18 en 19 november makers uit de wijde omgeving van Brugge en omliggende steden samen. Nemen deel uit Brugge zelf: Bar Jewels (barjewels.com) en Barbara ID (https://www.barbara-id.be/).

Praktisch:

Lokaal Boetiek Brugge:
zaterdag 18 november (11 tot 18 uur) en zondag 19 november (10.30 tot 18 uur) in het Belfort in Brugge (Jan Garemijnzaal, Markt 7, Brugge)

Lokaal Boetiek Doornik:
zaterdag 25 november (14 tot 17 uur) en zondag 26 november (10.30 tot 17 uur) in La Petite Fabriek in Froyennes (16, Rue du Moulin, Doornik)

 

Je vindt alle praktische info en een overzicht van de standhouders ook terug op onze website: www.lokaalboetiek.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.