Home > Lokaal Bestuur Torhout organiseerde Preventietop ‘gezond werken’

Lokaal Bestuur Torhout organiseerde Preventietop ‘gezond werken’

Geschreven op 30 september 2021 om 08:36 door Mario De Wilde

Gisteren vond de derde Preventietop van Logo Brugge-Oostende plaats. Dit keer is Torhout gaststad. Het evenement focust op het thema ‘Gezond werken’ en heeft aandacht voor gezonde en veerkrachtige werknemers. Om dit thema te bekrachtigen, tekenen de lokale besturen uit de regio er een engagementsverklaring.

Waarom gezond werken?

Werken aan de gezondheid van werknemers zorgt voor een positieve dynamiek in organisaties. Het creëert meer betrokken en gelukkige werknemers die zich met goesting engageren voor de organisatie, collega’s en klanten.

Logo Brugge-Oostende inspireert

Tine Verfaillie, coördinator van Logo Brugge-Oostende, inspireert via de Preventietop lokale besturen om te werken rond preventieve gezondheid. “Elk jaar focussen we op een ander thema. In 2019 ondertekenden alle lokale besturen uit onze regio het charter ‘Gezonde Gemeente’, waarbij ze verklaarden hun inwoners maximale kansen te bieden op een goede gezondheid en levenskwaliteit. In 2020 lag de focus op het thema ‘Gezond opgroeien’ waarbij lokale besturen zich inzetten voor een gezonde en veerkrachtige jeugd.” De thema’s voor de volgende jaren liggen ook al vast: ‘Gezond leven’, ‘Gezond ouder worden’ en ‘Gezond kiezen’. Die laatste is naar aanleiding van de lokale verkiezingen in 2024.

Interessante sprekers

Op de Preventietop kwamen enkele interessante sprekers aan bod. Het startschot werd gegeven door Nils Mortier. Met zijn ervaring als bedrijfscoach leert hij lokale besturen de kneepjes van het vak om een preventief gezondheidsbeleid op poten te zetten. Daarna kwamen enkele lokale besturen aan het woord. Ze namen bezoekers mee in hun preventief gezondheidsbeleid en lichtten enkele succeservaringen toe. Na de lunch volgde de ondertekening van het charter ‘Gezond werken’. Hierin beloofden lokale besturen zich te engageren om een werkomgeving te creëren waar alle personeelsleden zich kunnen ontplooien tot gezonde, veerkrachtige werknemers die met veel goesting hun job uitoefenen. De preventietop werd afgesloten met gastspreekster Merel De Vleeschouwer van Imboorling. Tijdens het meeslepend bedrijfstheater ‘Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond’ ging ze de confrontatie met het publiek aan over verschillende communicatiestijlen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.