Home > Lissewegenaren maken zelf bouwstenen voor de nieuwe Scharphoutsite

Lissewegenaren maken zelf bouwstenen voor de nieuwe Scharphoutsite

Geschreven op 15 september 2023 om 10:31 door Mario De Wilde

Binnenkort start de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum op de Scharphoutsite volgens de principes van circulair bouwen. Op zaterdag 16 september 2023 organiseert Stad Brugge samen met het architectenbureau DERTIEN12 uit Brugge en BC Materials uit Brussel workshops waar inwoners van Lissewege onder meer zelf een gepersonaliseerde bouwsteen kunnen maken voor de nieuwe Scharphoutsite. Burgemeester Dirk De fauw: “Tijdens de workshops krijgen de inwoners van Lissewege toelichting over de ontwerpplannen en over de principes van circulair bouwen. Daarnaast maken ze een gepersonaliseerde bouwsteen die gebruikt zal worden voor de bouw van de nieuwe Scharphoutsite.”

“Tijdens de workshops kunnen de bewoners vragen stellen aan de architecten over het proefproject van circulair bouwen. Zo leert men dat er gewerkt wordt met herbruikbare materialen en dat het afval en de CO2-uitstoot beperkt blijven”, zegt schepen van Klimaat, Energie en Patrimoniumbeheer Minou Esquenet. “Zo worden bijvoorbeeld de bouwstenen van het nieuwe gebouw gemaakt met aarde die ter plaatse is afgegraven. Daardoor is er minder vrachtverkeer nodig. Bovendien worden de stenen niet gebakken, wat ook een milieuwinst oplevert.” Architecten van Dertien12 uit Brugge, BC Materials uit Brussel en deskundige medewerkers van Stad Brugge gidsen de deelnemers door de workshop. Voorkennis is niet vereist en iedereen is welkom.

Inschrijven is verplicht en kan via www.brugge.be/workshop-scharphout.

De nieuwe Scharphoutsite
Het nieuwe ontmoetingscentrum bestaat uit een sportzaal die ook als polyvalente zaal voor maximum 200 personen kan dienen, een bibliotheek, een dienstencentrum en verschillende polyvalente ruimtes. De KSA krijgt ook nieuwe lokalen op de site en er komt een park met ruimte voor buitenactiviteiten. De nieuwe Scharphoutsite moet in de loop van 2025 klaar zijn.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.