Home > Lissewege kreunt/kleurt onder zowat 4.500 bloemen

Lissewege kreunt/kleurt onder zowat 4.500 bloemen

Geschreven op 3 juni 2021 om 16:24 door Mario De Wilde

Lissewege zegt het met een bloemetje: het oude dorpscentrum wordt er versierd in zachte en felle kleuren van een bloemengordel door het oude dorpscentrum. Genieten kan al fietsend, wandelend, maar het dorp krijgt er ook 3 picknicktafels en 3 extra zitbanken bij. “De zomer lonkt en we maken die extra verleidelijk dit seizoen. De dienst Openbaar Domein zorgde voor bloemen in alle geuren, kleuren en vormen in Lissewege: van de Zeebruggelaan tot de Oude Pastoriestraat”, klinkt het bij schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Ooievaarsnesten, bloementorens, bloempotten en vensterbloembakken: Lissewege ziet er fleuriger uit dan ooit. “Met voldoende gelegenheid om te zitten en te genieten of zelfs te picknicken. Je kan elkaar ontmoeten op straat en gezellig even keuvelen tussendoor. We lokken de mensen naar buiten en hopen dat ze er gebruik van maken om in het openbaar domein sociaal contact op te zoeken”, vertelt Van Volcem. De stad plaatst een picknicktafel in de Pol Dhondtstraat, eentje in de Vincent Doenstraat aan het speelplein en een tafel in de oude pastorietuin. Van de voorziene zitbanken komen er 2 zitbanken in de oude pastoriestraat aan het gemeenschapshuis en twee zitbanken langs het Lisseweegsvaartje. “De picknicktafels zijn al geplaatst, volgende week worden de zitbanken op hun respectievelijke plaatsen gezet. Ik kijk er alvast naar uit om te zien wat het te weeg brengt bij de buurt”, zegt Van Volcem.
Jaagpad
Niet alleen Lissewege maar ook langs het jaagpad tussen Dudzele en Zwankendamme is het picknicken en genieten geblazen: “Daar voorzien we ook drie picknickplaatsen en vier zitbanken om uit te rusten en te genieten van de omgeving”, gaat de schepen verder.
Lissewege deed ook al enthousiast mee aan de bebloemingsactie van de stad. Hun buurtcomité Lissewege Leeft! schreef zich in voor maar liefst 4488 bloemen. “Samen met de buurt die de bloemetjes buitenzetten, zal onze bloemengordel de fleurigheid nog eens versterken. Iedere actie opnieuw nemen we de binnenstad, maar ook de deelgemeentes mee in het mooier en groener verhaal van onze stad Brugge”, zegt Van Volcem.

De bloementeller staat voor Lissewege op 112 bloempunten’ en maar liefst 3706 planten. Vier ooievaarsnesten, vier hanging baskets, elf bloementorens, 74 vensterbloembakken en 19 bloempotten in cortenstaal maken van Lissewege een prachtig plekje deze zomer. De Zeebruggelaan, Stationsstraat, het Valerius de Saedeleerpad, Onder de Toren, de kerkhofmuur en de Oude Pastoriestraat worden gedecoreerd. Ook de brugjes aan het Lisseweegs vaartje zullen er bloemig uitzien. Als het weer een beetje meezit en met het afbouwen van de coronamaatregelen, wordt het een prachtige zomer

Bloemenlocaties
1) Zeebruggelaan
2) Stationsstraat (lichten)
3) Stationsstraat (station)
4) Stationsstraat (brug)
5) Lisseweegs vaartje (brugjes)
6) Valerius Saedeleerpad
7) Onder de Toren
8) Kerkhofmuur
9) Oude pastoriestraat

Picknickbanken:

Lissewege telde al 10 picknickbanken, daar komen er nu drie extra bij in de Oude Pastorietuin, Poldhondtstraat en de Vincent Doenstraat aan het speelplein.
Zitbanken:
9) Oude pastoriestraat (2 zitbanken),
5) Lisseweegs Vaartje (2 zitbanken)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.