Home > Lisa Decorte en Gertjan Kiebooms gaan Gastrobar CIRK in Poperinge uitbaten

Lisa Decorte en Gertjan Kiebooms gaan Gastrobar CIRK in Poperinge uitbaten

Geschreven op 15 december 2021 om 08:43 door Mario De Wilde

Eergisteren gunde het College van Burgemeester en Schepenen de concessie voor de uitbating van een horecazaak in De Kring aan Gastrobar CIRK. Twee jonge Poperingenaars, Lisa Decorte en Gertjan Kiebooms, hebben concrete dromen om bij de heropening van het vroegere hotel-restaurant-feestzaal met een conceptbar jong en oud te verwelkomen voor een drankje of etentje. Gastrobar CIRK opent de deuren na de renovatiewerken. Gasthof De Kring, decennialang een naam als een klok in de toeristische en gastronomische sector, staat sinds de oppensioenstelling van de laatste uitbaters Gery Plancke en Rita Notebaert leeg. Nu en dan was er interesse vanuit horecamiddens, maar de voorzichtige contacten leidden nooit tot een effectieve compromis, laat staan verkoop. Omdat de stad al decennia kampt met een tekort aan culturele infrastructuur en de realisatie van de Vroonhofsite nog jaren op zich laat wachten, kocht de stad vorig jaar De Kring.
Multifunctioneel huis voor verenigingen
Bedoeling is om het gebouw volledig te renoveren. “De Kring is niet meer aangepast aan de nieuwste normen inzake ventilatie, isolatie, energiebesparende maatregelen enz. Ook alle nutsvoorzieningen dienen vernieuwd. Tegelijk pakken we de renovatie grondig aan. Op die manier leveren we over enkele jaren een multifunctioneel Huis voor de verenigingen af. Een aantal vaste gebruikers waaronder de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, krijgen er opnieuw een vaste repetitieplek. Ook andere verenigingen zullen er zeker thuis zijn en kunnen repeteren of vergaderen. De feestzaal wordt functioneel ingericht voor evenementen, met een capaciteit tot 300 personen”, vertelt burgemeester Christof Dejaegher.
De effectieve renovatiewerken starten ten vroegste na de zomer van 2022 en duren vermoedelijk anderhalf tot twee jaar. “Van zodra De Kring effectief de deuren opent, zullen ook Lisa en Gertjan graag iedereen verwelkomen in hun Gastrobar CIRK. De stad renoveert het vroegere café, restaurant en ’t Hoppeblad incl. keuken en nieuw sanitair,
Lisa en Gertjan zorgen voor de inrichting”, vult schepen van cultuur Loes Vandromme aan.
Lokaal, beleven, eerlijk, dynamisch en open
Lisa Decorte en Gertjan Kiebooms: “Poperinge is klaar voor een echte conceptbar. We gaan voor een bistro waar iedereen zich onmiddellijk thuis voelt en in een warme, open sfeer gerechten van over de hele wereld kan kiezen. Menukaart, sfeer en omgeving vormen één geheel. Daarom kiezen we voor warme, aardse kleuren die doen denken aan Oosterse markten waar de delicatessen en kruiden kleurrijk worden tentoongesteld. CIRK is een afkorting van cirkel. We verwijzen op die manier naar Gasthof De Kring, een baken van gastronomie, ooit een thuishaven voor zovelen. De naam refereert ook aan de periode voor het restaurant, toen de Katholieke Kring of de Cirkel. Om er een frisse toets aan te geven, korten we de naam af tot CIRK. Dat doet ook een beetje denken aan circus. We zullen niet goochelen maar willen wel een centrum voor belevenissen zijn”.

Het concept CIRK is gebaseerd op vijf waarden die Lisa en Gertjan in alle aspecten laten terugkeren, zoals de sfeer, het interieur, de menukaart, de muziek… Ze gaan voor ronduit lokaal (wereldkeuken met lokale producten van de korte keten, een cultuurcafé waar lokaal talent kan optreden), ronduit beleven (samenwerken met verenigingen, workspace, plek voor gezelschapsspellen), ronduit eerlijk (verse keuken met keuze uit 4 voorgerechten, 4 hoofdgerechten en 4 desserts aan eerlijke, democratische prijzen), ronduit dynamisch (om de 2 maanden een nieuw menu, een dynamische en bruisende sfeer en tijdelijke expo’s van lokale kunstenaars) en ronduit open (voor iedereen, met blik op de wereldgastronomie en tegelijk fan van Vlaamse klassiekers, podium voor alle vormen van cultuur). Maandagavond, luttele uren na de gunning in het schepencollege, ondertekenden Lisa en Gertjan namens Gastrobar CIRK en burgemeester Christof Dejaegher namens de stad de concessie-overeenkomst die effectief loopt van bij de heropening van De Kring voor een periode van negen jaar.
Foto © stad Poperinge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.