Home > LiQ uit Harelbeke strikt Baileys. Nu al een hit op elke feesttafel: de Baileys Ice Pralines

LiQ uit Harelbeke strikt Baileys. Nu al een hit op elke feesttafel: de Baileys Ice Pralines

Geschreven op 19 december 2022 om 09:53 door Mario De Wilde

Het West-Vlaams bedrijf LiQ uit Harelbeke is er opnieuw in geslaagd om een volgende stap in hun (internationale) groei te verwezenlijken: ze hebben een samenwerking met met de wereldgigant Baileys kunnen strikken. “Na het succes van de co-branding met Kasteelbier Rouge zijn we verder gaan kijken om samen te werken met andere merken. Dit keer zien we het groter en waren we vastberaden om met een internationale sterke speler de handen in elkaar te
slaan”, zegt Jorgo Struyve, zaakvoerder van LiQ.

En dit is hun duidelijk gelukt, want vanaf november kan je overal in België in de diepvriesrayon de nieuwe Baileys ijspralines terugvinden. Deze samenwerking zorgt voor de volgende stap in het groeiverhaal van het West-Vlaamse jonge bedrijf: internationalisering. De nieuwe Baileys Ice Pralines zullen namelijk ook bij retailers in onder andere Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Italië en Spanje de diepvriesrayon met eindejaar opfleuren.

Dit betekent ook dat LiQ groeit van 600 verdeelpunten naar een aanwezigheid in 2.500 winkels tegen het einde van dit jaar. En dat is niet alles: we hebben gehoord dat er in 2023 nóg grote samenwerkingen op de planning staan, waardoor de verwachte omzetgroei x4 zal gaan.
Snacking trend waait over naar de ijswereld!
De ijspralines spelen perfect in op de ‘snacking’ trend, die nog steeds aan populariteit wint. Ook zijn steeds meer mensen op zoek naar kleine ‘geluksmomentjes’ – en daar zijn deze ‘hapjes puur plezier’ perfect voor. “Met deze pralines willen we ook wat ‘rebels’ zijn. Naast het toevoegen van een scheutje alcohol, wat ons merk typeert, willen we ook de gedachte doorbreken dat ijs een typisch zomerproduct is. Daarom hebben we bewust gekozen om de grote nationale lancering pas nu te doen, naar aanleiding van de gezellige eindejaar periode die dan start. Uiteraard kunnen we altijd wel een klein geluksmomentje met lekkers gebruiken, of het nu als verfrissende snack is in de zomer, me-time in de herfst of om te delen met familie en vrienden, ze passen perfect bij elke gelegenheid.” vertelt Jorgo.
Verkoopinformatie:
De LiQ x Baileys Ice Pralines wachten op je in de diepvries van Colruyt, Okay, Spar, Jumbo, Cora, (S)Match, Delhaize en Carrefour Market. Aanbevolen adviesprijs: 4,69 EUR – 100% recycleerbare verpakkingen met 7 x 20 ml pralines. Bevat Alc. 1% vol.
Wie is LiQ?
LiQ is een snel groeiend Belgisch bedrijf dat ‘ijs alleen voor volwassenen’ maakt. Omdat ze het meest unieke en buitengewone ijs creëren met hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten (100 % echt fruit, knapperige koekjes,…) de fijnste Belgische chocolade en… een beetje likeur als finishing touch, voor unieke smaakcombinaties die je nergens anders vindt. Belangrijk om weten is dat LiQ geen ‘frozen cocktails’ zijn – ze willen mensen een nieuwe dessertervaring brengen, dus gebruiken ze het shhhtje alcohol enkel voor de smaak. So… What’s not to like about LiQ?

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.