Home > Lifetime achievement award voor Knokse violist-dirigent-componist Hans Vermeersch

Lifetime achievement award voor Knokse violist-dirigent-componist Hans Vermeersch

Geschreven op 4 november 2023 om 10:30 door Mario De Wilde

Zopas mocht de Knokke-Heistse violist-dirigent-componist Hans Vermeersch tijdens het 7de Diwali Festival 2023 in het Heizelpark in Brussel een lifetime achievement award voor het wereldwijd uitvoeren van Indiase muziek in ontvangst nemen. In aanwezigheid van Brussels Minister Sven Gatz, consul-generaal honorair Dirk Dielen, een afgevaardigde van het Brusselse stadsbestuur, Indisch ambassadeur Santosh Jha en Rajiv Khaushik, verantwoordelijke van Arts India Festival, kreeg hij ook de traditionele Indiase eresjaal aangereikt.

Geïmproviseerde speech voor 4000 toeschouwers
“Op die dag werd ik door Indiase vrienden op een onschuldige manier op dit festival uitgenodigd” vertelt Hans Vermeersch. “Samen met mijn echtgenote werden we op de vip-lounge ontvangen van waaruit we het hele kleurrijke gebeuren konden volgen. Rondom ons stonden een twintigtal eetkraampjes opgesteld terwijl afwisselend op het podium Indische popmuziek, Bollywood-dansen, modeshows, een hindoeïstische gebedsdienst en een fantastisch vuurwerk te bewonderen vielen.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik rond 20 uur met de andere aanwezige vips op het hoofdpodium werd gevraagd en gelauwerd werd met een Liftetime achievement award en een Indiase eresjaal voor mijn wereldwijd uitvoeren van Indiase muziek (o.a. van Rabindranath Tagore en de jaarlijkse Indian Army-concerten in Knokke-Heist). Als ongelofelijke afsluiter mocht ik dan voor een 4000-tal toeschouwers een in promptu maar naar verluidt fel gesmaakte speech afsteken. Van een weekend-verrassing gesproken!” schatert de vrolijke Knokke-Heistse maestro.

Hans Vermeersch
Hans Vermeersch is voormalig leraar viool/viola en ensemble aan de muziekacademie MAAK in Knokke-Heist. Hij is vicevoorzitter van de Duitse International Viola d’Amore Society e.V. met zetel in Eppingen (Baden-Württemberg). Hij is ook dirigent van de Koninklijke Harmonie De Zeegalm en strijkers Knokke-Heist.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.