Home > Lidl zoekt meer dan 60 nieuwe medewerkers in West-Vlaanderen 

Lidl zoekt meer dan 60 nieuwe medewerkers in West-Vlaanderen 

Geschreven op 9 juni 2020 om 16:18 door Mario De Wilde

Lidl is in de regio West-Vlaanderen op zoek naar meer dan 60 nieuwe collega’s. Het gaat om 47 filiaalmedewerkers en zestien jobstudenten. De supermarktketen wil de nieuwe medewerkers nog liefst voor de zomer aanwerven om zo klaar te zijn voor de verwachte drukte aan de kust. Vooral in Zedelgem, Middelkerke, De Panne en Koksijde is de nood aan nieuwe medewerkers hoog. Om de drempel te verlagen, kunnen geïnteresseerden ook solliciteren via sms.

Lidl blijft groeien en is daarom voortdurend op zoek naar nieuwe werknemers voor zijn meer dan 300 winkels in België. Alleen al in West-Vlaanderen is de supermarktketen dringend op zoek naar meer dan zestig nieuwe medewerkers. Het gaat om 47 vaste contracten voor filiaalmedewerkers en zestien jobstudenten. Zo zoekt Lidl onder meer voor de opening in november van een nieuwe en grotere winkel in Zedelgem veertien nieuwe medewerkers. In de huidige winkels in onder meer Middelkerke, De Panne en Koksijde gaat het telkens om zes nieuwe mensen.

Klaar voor toeristen aan onze kust

De supermarktketen zoekt vooral jobstudenten aan de kust voor de zomermaanden. Lidl wil volledig voorbereid zijn en een voldoende bezetting hebben als Belgen deze zomer massaal voor een vakantie aan de kust kiezen. De studenten krijgen dezelfde bescherming en moeten zich aan dezelfde veiligheidsmaatregelen houden tegen het coronavirus als alle andere medewerkers in de winkels.  “Lidl is voortdurend op zoek naar medewerkers omdat we in België blijven groeien en onze nieuwe winkels ook systematisch groter zijn. Daar komt nog eens bij dat West-Vlaanderen voor ons traditioneel een moeilijke regio is om nieuwe collega’s te vinden omdat de werkloosheidsgraad er een van de laagste van ons land is. Nochtans heeft een job bij Lidl veel troeven: naast een job dichtbij huis is er ook geen sprake van repetitief werk omdat elke winkel volgens een rotatiesysteem werkt, zodat je als verkoopsmedewerker de ene dag aan de kassa zit, de volgende dag verantwoordelijk bent voor groenten en fruit en dan weer brood mag afbakken.” aldus Isabelle Colbrandt, woordvoerder Lidl

Via sms

Geïnteresseerde kandidaten kunnen heel gemakkelijk solliciteren. Het volstaat om een sms “Job *locatie*” naar 8810 te sturen. Wanneer een jobzoeker een sms stuurt, krijgt hij meteen een antwoord van Lidl met de volgende stappen in de selectieprocedure. Lidl neemt dan na enkele dagen contact op voor een eerste virtueel of telefonisch gesprek.

Lidl zoekt medewerkers in Blankenberge, Brugge, De Panne, Gistel, Harelbeke, Izegem, Koekelare, Koksijde, Knokke,  Kuurne, Maldegem, Middelkerke, Oostkamp, Roeselare, Sijsele, Waregem, Wevelgem, Wervik, Zedelgem en Zwevegem. 

Wie interesse heeft, kan surfen naar werkenbijlidl.be voor een overzicht van de beschikbare jobs of voor een spontane sollicitatie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.