Home > Lichtervelde wil volop inzetten op duurzaamheid

Lichtervelde wil volop inzetten op duurzaamheid

Geschreven op 7 september 2023 om 10:29 door Mario De Wilde

Ook Lichtervelde neemt deel aan de 6de editie van de Week van de Duurzame Gemeente, i.s.m. de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten). Het thema van deze campagne is onderwijs en bewustwording. De week gaat door van 18 september tot en met 25 september. Burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn: “Duurzaamheid is een begrip dat ook onze gemeente hoog in het vaandel draagt. We schuiven tijdens deze periode allemaal Duurzame Helden naar voren. Mensen die, samen met medevrijwilligers, onze gemeente een pak mooier maken. Deze mensen zetten zich al jaren in voor diverse doelen en tijdens deze week zetten we hen, samen met iedereen die hun steentje bijdraagt tot een duurzame gemeente, in de kijker.”
SDG
In 2015 lanceerden de Verenigde Naties de ‘Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling’: 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.
Thema 2023
Van de 17 SDG’s ligt de focus in 2023 op ‘Kwaliteitsonderwijs’. SDG 4 wil dat tegen 2030 alle jongeren en een groot aantal volwassenen kunnen lezen, schrijven en rekenen. Ook wil ze levenslang leren voor iedereen bevorderen.
Concrete, lokale invulling
De vier hoofdthema’s zijn:
1. Studie- en gezinsondersteuning
2. Wereldburgerschap
3. Groen, milieu, omgeving
4. Levenslang leren

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.