Home > Lichtervelde verwelkomt haar eerste hondenlosloopweide

Lichtervelde verwelkomt haar eerste hondenlosloopweide

Geschreven op 28 juni 2023 om 07:32 door Mario De Wilde

In de Kleine Kauwentijnestraat van Lichtervelde kunnen honden vanaf nu vrij rondlopen en samen spelen met andere viervoeters. De weide is rondom afgesloten met een hek om zo een veilige omgeving te creëren. De vraag naar een hondenlosloopweide leefde reeds een tijdje bij de Lichterveldse hondenbaasjes. Als gemeentebestuur zijn wij dan ook op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Die vonden we in de eerste plaats in de Leysafortstraat. Ook daar zullen we in de toekomst een hondenlosloopweide voorzien. We zien de hondenweide in de Kleine Kauwentijnestraat als een soort proefproject.
Rustbank voor de baasjes
Er werd een picknickbank geplaatst zodat de baasjes kunnen rusten of gezellig keuvelen terwijl hun viervoeter vrij rondloopt. Wij rekenen erop dat iedereen de weide proper houdt en zijn verantwoordelijkheid neemt bij het opkuisen van de hondenpoep. Daarom voorzien we hiervoor een hondenpoeppaal.

2 reacties

Camiel Goegebeur
Geschreven op 2023-09-07 15:11:24
Ik dacht, leuk voor de hond maar niks daarvan, slecht onderhouden ! Te weinig maaibeurten zodat het gras en onkruid te hoog staat ! Rottend fruit is niet te tellen , kortom, een hondenweide die naam onwaardig ! Foei !
Sofie Decleir
Geschreven op 2023-07-22 17:22:44
Helaas maar jammer is dit geen weide te noemen. Jullie hebben allsezins geen rekening gehouden met de grootte en de rassen van de honden. Zelf geen parkeerplaats zoals het moet. Dat is net "stoefen" we hebben een speelplein voor kinderen gezet waar 2 schommels staan.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.