Home > Lichtervelde gaat leegstand handelspanden tegen met nieuw reglement pop-upwinkels

Lichtervelde gaat leegstand handelspanden tegen met nieuw reglement pop-upwinkels

Geschreven op 26 april 2022 om 08:54 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur Lichtervelde gaat de strijd aan tegen leegstaande handelspanden. Het online shoppen kende tijdens de pandemie een groot succes. Een van de gevolgen hiervan is het dalende aanbod van fysieke winkels. Om die leegstand tegen te gaan, roept de gemeente Lichtervelde een nieuw concept in het leven: Lichtervelde (t)Winkelt. Met dit concept ondersteunt de gemeente jonge, startende ondernemers en vermijdt en bestrijdt het tegelijkertijd de leegstand in het kernwinkelgebied. De gemeente Lichtervelde gaat de uitdaging aan om géén gordijnen aan leegstaande handelspanden te (laten) hangen.
Het concept uitgelegd
Voor deze actie heeft Lichtervelde een subsidiepot van € 12.000 voorzien. De handelaar die een pop-up wilt openen in één van de leegstaande handelspanden, kan rekenen op een tijdelijk contract van één jaar, dat aangeboden wordt door de verhuurder. De gemeente voorziet op haar beurt financiële ondersteuning voor de starter en betaalt de helft van de handelshuur, met een maximum van € 400 als subsidie aan de starter in de eerste zes maanden en 25% van de handelshuur vanaf maand zeven tot maximum één jaar.
Ook (t)Winkelen?
Aanvragen voor Lichtervelde Ontpopt mogen via het digitaal loket van de gemeente Lichtervelde of per afgifte van een aangetekende brief aan het Team Lokale Economie, gemeente Lichtervelde, Marktplaats 2, 8810 Lichtervelde.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.