Home > Levensloop Brugge verhuist komend voorjaar van Assebroek naar een nieuwe locatie 

Levensloop Brugge verhuist komend voorjaar van Assebroek naar een nieuwe locatie 

Geschreven op 24 oktober 2023 om 09:43 door Mario De Wilde

Het Levensloopcomité Brugge is verheugd om aan te kondigen dat het jaarlijkse Levensloop- evenement van 2024 (27-28 april 2024) zal plaatsvinden op een nieuwe locatie. Dit betekent een hele verandering na voorgaande succesvolle edities die werden gehouden op de site van Sport Vlaanderen te Assebroek (Brugge). Kelly Delboo (voorzitter Levensloopcomité Brugge): “De verhuizing naar een nieuwe locatie is noodzakelijk vanwege renovatiewerken aan de atletiekpiste van Sport Vlaanderen. We zijn echter blij te melden dat we bij Hogeschool VIVES een nieuwe thuis hebben gevonden voor ons evenement. De campus op Sint-Michiels (Brugge) biedt een prachtige omgeving en tal van mogelijkheden om Levensloop 2024 onvergetelijk te maken. We zijn de directie van Hogeschool VIVES dan ook heel dankbaar voor deze geboden kans.”

Maria De Smet, algemeen directeur a.i. Hogeschool VIVES: “Vanuit Hogeschool VIVES waren we snel bereid om ons fiat te geven voor dit evenement. Iedereen wordt in zijn of haar nabije omgeving vroeg of laat geconfronteerd met kanker. We willen Levensloop Brugge dan ook graag de hand reiken door onze logistieke en infrastructurele ondersteuning, omdat we sterk overtuigd zijn van het maatschappelijk belang van deze organisatie.”

Levensloop Brugge wil benadrukken dat deze verandering van locatie de kernwaarden van het evenement niet zal aantasten. “We zullen doorgaan met onze missie om bewustzijn te creëren, fondsen te werven voor kankeronderzoek en degenen te eren die deze ziekte hebben getrotseerd. We kijken ernaar uit om een nieuw hoofdstuk te schrijven in het verhaal van Levensloop en roepen de hele gemeenschap op om deel uit te maken van deze bijzondere gebeurtenis. “Samen zullen we een verschil maken in de strijd tegen kanker”, aldus voorzitter Kelly Delboo.

Levensloop, een evenement dat draait om solidariteit, samenhorigheid en de strijd tegen kanker, heeft door de jaren heen een belangrijke plek ingenomen in de harten van de inwoners van Brugge en omstreken. Kelly Delboo: “Dit jaar zullen we onze nieuwe locatie omarmen met dezelfde passie en toewijding. We kunnen niet wachten om onze gemeenschap met een gevarieerd programma te verwelkomen in het weekend van 27-28 april 2024.”

Levensloop is de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker die mensen die kanker hebben of hebben gehad in de bloemetjes zet. Tegelijk zamelt Levensloop ook geld in ten voordele van wetenschappelijk kankeronderzoek en lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten.

Kanker raakt ons allemaal
We kennen allemaal wel iemand die geconfronteerd is met kanker. Uit recente cijfers van het Nationaal Kankerplan blijkt dat er jaarlijks meer dan 71 000 nieuwe gevallen van kanker bijkomen. Toch is er ook goed nieuws, want de mortaliteit daalt jaarlijks met gemiddeld 1%. Dat hebben we te danken aan de vooruitgang van wetenschappelijk onderzoek en daarom is steun hieraan de voornaamste prioriteit van Stichting tegen Kanker, naast sociale dienstverlening en preventie van kanker. Zonder steun en giften is dit niet mogelijk!

Meedoen als vrijwilliger? Als Vechter? Als sponsor? Neem contact op met Kelly Delboo, voorzitter comité – brugge@levensloop.be – 0497/532953. Voor meer info: www.levensloop.be

Stichting tegen Kanker bundelt de krachten in de strijd tegen kanker. De Stichting is actief in België. Kanker treft in ons land jaarlijks meer dan 71 000 mensen. Daarom financiert de Stichting wetenschappelijk kankeronderzoek in België en verstrekt ze informatie en sociale begeleiding aan mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast is ze actief op het vlak van preventie, opsporing en de bevordering van een gezonde levenswijze. De inkomsten van de Stichting komen voornamelijk uit giften en legaten van particulieren.

www.kanker.be – Kankerinfo: 0800 15 802 – www.facebook.be/stichtingtegenkanker

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.