Home > Levende zebra’s aan scholen van Staden. Gestreept gemeentebestuur op bezoek

Levende zebra’s aan scholen van Staden. Gestreept gemeentebestuur op bezoek

Geschreven op 1 september 2021 om 11:04 door Mario De Wilde

Een ludieke zebra-actie moet de weggebruikers attent maken op de aanwezigheid en het nut van zebrapaden. Maar ook de schoolgaande jeugd moet het belang van de zebrapaden onder ogen zien. In 2016 ondertekende Staden het SAVE-charter Steden en Gemeenten, een charter die een grotere verkeersveiligheid beoogt voor elke weggebruiker, kinderen en jongeren in het bijzonder. Verkeersveiligheid en leefbaarheid in de dorpskernen staan de komende jaren dan ook hoog op de politieke agenda.
“Stap voor stap maken we onder meer werk van een betere zichtbaarheid en veiliger oversteek aan de verschillende schoolomgevingen. Recent lanceerde Staden nog vijf opvallende regenboogzebrapaden op cruciale oversteekplaatsen. De oversteekplaats op Vijfwegen kreeg later nog twee levensgrote poppen, genaamd Tom en Lily. Zij reizen het komende schooljaar naar verschillende Stadense scholen om op een opvallende manier autobestuurders attent te maken op de aanwezigheid van overstekende kinderen. En in de Slijperstraat in Oostnieuwkerke zijn we volop bezig met de nieuwe verkeersveilige inrichting van een schoolstraat”, geeft schepen van Mobiliteit Geert Moerkerke mee. Het zijn allemaal ingrepen die de verkeersveiligheid in de schoolomgeving ten goede komen.
Burgemeester en schepenen houden ludieke actie
Deze ochtend bij de start van het nieuwe schooljaar, deden de burgemeester en schepenen van Gemeente Staden er een schepje bovenop. Verkleed als zebra brachten ze als sprekende zebra een bezoek aan elke Stadense school. “Zo willen we op een ludieke manier de weggebruikers attent maken op overstekende ouders en leerlingen in de schoolomgeving. Ook die ouders en leerlingen vragen we om steeds te kiezen voor een veilige oversteekplaats wanneer men de straat wil oversteken”, vult schepen van Onderwijs Joeri Deprez aan. Het is één van de vele verkeersveiligheidsacties die het gemeentebestuur onderneemt bij de start van het nieuwe schooljaar.

Foto’s gemeente Staden

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.