Home > Leuke stromannetjes en -vrouwtjes duiken overal op in onze provincie

Leuke stromannetjes en -vrouwtjes duiken overal op in onze provincie

Geschreven op 21 augustus 2023 om 08:59 door Mario De Wilde

Vanaf afgelopen weekend plaatste Groene Kring, de organisatie voor jonge land- en tuinbouwers, poppen van stro in heel West-Vlaanderen. De kick-off van de campagne gebeurde op bekende pleinen in vier Vlaamse centrumsteden Leuven, Gent, Hasselt en voor West-Vlaanderen werd dat de zaterdagmarkt op ’t Zand in Brugge.

De laatste maanden kwam de landbouwsector in woelig vaarwater door o.a. het stikstofdossier. Jonge boeren geven echter niet op en willen Vlaanderen tonen hoe trots ze zijn op de hun sector! Zo zorgen de vele landbouwvelden bijvoorbeeld voor het prachtige Vlaamse landschap waar iedereen van geniet. Om dat in de kijker te zetten, plaatsen leden van jongerenbeweging Groene Kring stropoppen over heel Vlaanderen. De meeste stropoppen – die verschillende gekke vormen aannemen – zullen blijven staan tot 20 september, zodat alle Vlamingen ze zeker kunnen zien.

Om de actie in de kijker te zetten, waren er afgelopen zaterdag ook stropoppen te bewonderen zijn op ’t Zand in Brugge, het Kolonel Dusartplein in Hasselt, het Martelarenplein in Leuven en de Kouter in Gent. Jonge boeren zetten er een stropop op, delen appels uit en leggen met plezier uit waarom het platteland nu zo mooi is.

“Van het pittoreske Pajottenland tot de weidse Polders, onze jonge land- en tuinbouwers zorgen voor de mooie Vlaamse landbouwlandschappen. Zonder hen gaat het simpelweg niet. We moeten jonge boeren koesteren en mogen trots op ze zijn. Daarom zetten we Vlaanderen vol stropoppen”, zegt Bram Van Hecke, nationaal voorzitter van Groene Kring.

Alle locaties van de stropoppen zullen verzameld worden op een digitale kaart die te vinden is op www.groenekring.be. Zo kunnen gezinnen, sportievelingen en dagjestoeristen een route op maat uitstippelen langs de stropoppen op het platteland. Bovendien gaat de campagne gepaard met een winactie. Iedereen die een foto met een stropop deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #stropoppenactie en @groenekring, tagt, maakt kans op een overnachting in Vlaanderen ter waarde van 100 euro.

Hieronder al een soort ‘best off’ van de leukste ontwerpen en reken maar, het zitten prachtexemplaren bij… Veel kijkplezier.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.