Home > Leuk jou te zien, aldus werkgroep verkeersveiligheid ouderraad VBS Capucienen Ieper

Leuk jou te zien, aldus werkgroep verkeersveiligheid ouderraad VBS Capucienen Ieper

Geschreven op 11 december 2019 om 17:17 door Mario De Wilde

Deze middag voerde de werkgroep verkeersveiligheid van de ouderraad van VBS Capucienen actie.  Ze wilden op die manier de jongste leerlingen van de Capucienenschool (peuters, kleuters, eerste leerjaar) oproepen om zoveel mogelijk fluo te dragen. Logisch, want in deze donkere dagen willen we er alles aan doen om ‘onze kleintjes’ veilig van en naar school te laten gaan.

Toffe slogan

Wie en fluojas draagt, zie je al van ver aankomen. De slogan voor deze actie was dus snel gevonden. ‘Leuk jou te zien!”. Stijn Dujardin, directeur Vrije Basisschool Capucienen: “Want uiteraard zien we elk van onze leerlingen even graag. Makkelijke woordspeling dus. In de voortuin van de school kwam de slogan op een bord. We voorzagen ook fluolinten waar de kinderen door moesten stappen als ze de school binnenkomen. Naast de waslijn vol fluojasjes, waren op de speelplaats nog andere fluogadgets te vinden. Elk kind kreegook een fluo-armband cadeau. Niemand zal er nog naast kunnen kijken dus!”

Klein én groot

Ook in de afdeling in de Nachtegaallaan wordt ingezet op zichtbaarheid. Alle leerlingen van 2e tot 6e leerjaar hebben hun eigen school-fluojas.
De voorbije weken waren er onaangekondigde fluojas-controles aan de schoolpoort. Wie in orde was, verdiende een tombolalotje en maakte dus kans op een flitsende prijs.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.