Home > Leslie Cottenjé (38) uit Brugge wordt general manager bij Codit Belgium, dochter van Proximus

Leslie Cottenjé (38) uit Brugge wordt general manager bij Codit Belgium, dochter van Proximus

Geschreven op 22 augustus 2023 om 11:08 door Mario De Wilde

Codit heeft zopas Leslie Cottenjé aangesteld als nieuwe general manager Belgium. Ze gaat op 4 september aan de slag. Leslie is 38 jaar en werkte de voorbije 8 jaar als CEO bij Hello Customer, een SaaS-bedrijf uit Gent, dat ze in 2015 mee oprichtte. Ze is ook bestuurslid bij onder andere Guberna en Spotto. Codit is een IT-consultant en -dienstverlener die klanten ondersteunt in hun digitale transformatie. Als Microsoft-partner heeft het zich toegelegd op cloudtoepassingen en het bouwen van innovatieve applicaties die gebruik maken van slimme technologie. Codit is een 100%-dochter van Proximus en telt zo’n 220 medewerkers die actief zijn in 8 landen.

CEO Stijn Degrieck: “We hebben een ambitieuze doelstelling om jaarlijks 15% te groeien en zo onze omzet in 5 jaar tijd te verdubbelen. Om dat traject in goede banen te leiden, wordt elk landenteam aangestuurd door een gedreven general manager. In België was de functie al een tijdje vacant. Met Leslie Cottenjé hebben we een straffe dame gevonden om ons bedrijf verder uit te bouwen: ze combineert een technologische achtergrond en expertise in AI met ruime saleservaring en een duidelijke visie rond inspirerend leiderschap. We willen commercieel een stap vooruit zetten en Leslies profiel sluit dan ook perfect aan bij de people business waarin Codit actief is.”

Leslie Cottenjé kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging: “Een strategie ontwikkelen, relaties met klanten onderhouden en een bedrijfscultuur uitbouwen liggen me na aan het hart. In de gesprekken met Stijn en het management van Codit, voelde ik meteen dat we op dezelfde golflengte zaten. Kunnen bijdragen aan een transformatietraject om duurzame groei te realiseren door een sterke strategie, technologische innovatie en een people-centric cultuur, was een uitdaging die ik niet kon laten liggen. Daarom besliste ik de overstap te maken.” Bij Hello Customer neemt managing director Bram De Vos de leiding over.

Bij Codit proberen we de wereld steeds slimmer te maken.

Ze doen dat onder meer door intelligente cloudoplossingen te bouwen die de data van de wereld verwerken en helpen hun klanten vooruit en raken tegelijkertijd aan het leven van miljoenen mensen over de hele wereld. Het team van 220 medewerkers, verspreid over België, Frankrijk, Portugal, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Malta en Luxemburg, gebruikt toonaangevende Microsoft Azure Cloud Native technologie om de data van de wereld aan het werk te zetten. Of het nu gaat om dataplatformen die de ontwikkeling van slimme steden ondersteunen, of oplossingen die helpen bij de productie van hernieuwbare energie: Codit helpt klanten al meer dan twintig jaar om hun idealen te realiseren en te streven naar een betere, meer toekomstgerichte wereld.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.