Home > Les Coquettes in Brugge gebundeld onder één dak: haarverzorging, coffeebar en fine food

Les Coquettes in Brugge gebundeld onder één dak: haarverzorging, coffeebar en fine food

Geschreven op 20 juli 2020 om 15:25 door Mario De Wilde

Rozenhoedkaai en Vismarkt zijn de meest gefotografeerde plekjes in Brugge. Precies daar opende Florence Beaumont haar zaak Les Coquettes. Even eigenzinnig als gestileerd. Een ruim haarverzorgingssalon met fraai vorm gegeven coffeebar, fine food corner. Allemaal onder één dak en met terras.
Vintage
Met originele vintages zetels van Harvey Probber. Hier kom je voor een snit,brushing en/of een latte macchiato met een broodje ambachtelijk gemaakte mortadella of veggie quiche. De eigentijdse  kunstwerken geven het geheel allure van een blitze kunstgalerij in Lower Manhattan terwijl reienbootjes en paardenkoetsen toch voor couleur locale zorgen.
Kosmopoliet
Hartje Brugge is vergeven van horecazaken en pralinewinkels gericht op toeristen. Je zou vergeten dat er nog Bruggelingen wonen. Met Les Coquettes zorgt Florence Beaumont in één klap voor broodnodige diversiteit in de binnenstad. En hoe! Inspiratie deed de jonge onderneemster op in Barcelona, Parijs en Londen wanneer ze daar als hairstylist tijdens de modeweken achter de schermen aanwezig was. “Brugge leek me klaar voor dit kosmopoliet idee. Ook de respons van de eerste buitenlandse toeristen geeft me daarin trouwens gelijk,” aldus de dynamische twintiger die het vak onder meer van haar moeder leerde die wat verder een salon voor kinderen uitbaat.
Lifestyle salon
Les Coquettes opende door de gezondheidscrisis met vertraging de deuren. Bruggelingen keken verbaasd op om tussen restaurantjes, souvenirwinkels, chocolade en brocantezaakjes zo’n ruimte te vinden die je niet met één naam kan duiden. “Het is makkelijker te zeggen wat het niet is,” lacht Florence. “Les Coquettes is geen conceptstore want boeken of objecten verkopen we niet. Ik hou het bij lifestyle salon waar we met de beste producten het haar van dames en heren vorm geven en verzorgen. Hoewel ik moet toegeven dat het aspect van een lekkere lunch of namiddagkoffie in die naam onvoldoende vervat zit.”
Fine food & contemporary art
En laat Les Coquettes nu precies ook op dat culinaire vlak de lat zeer hoog leggen. De koffiekaart heeft barista allures met onder meer de Amsterdamse kwaliteitskoffie Bocca. Voor meringue en boterkoekjes zorgen brood- en banketbakkerij De Brioche in Brugge terwijl Julie’s House uit Gent dagelijks taarten aanlevert. Italiaanse charcuterie en kazen komen van de beste huizen. Je zou het nog bijna vergeten. Maar hier zit je te knabbelen op handgeknoopte tapijten van Nini Ferrucci met aan de muren origineel werk van Jen Aitken, Hans Fohan en Sylvie Fleury. De historische Brugse binnenstad heeft er een eigentijdse bezienswaardigheid bij gekregen.

Les Coquettes: Braambergstraat 12, 8000 Brugge. 

 

1 reactie

Desmet Gaby
Geschreven op 2020-07-21 09:41:07
Een super salon met zeer profecioneele dames ! Ik ga al 5jaar naar Florence en haar mama altijd tevreden iedere week ik hoop dat ik nog lang mag genieten van dat super team Grt Gaby

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.