Home > Lek Me Liptje tijdens VeggieChallenge: vier heerlijke Garden Gourmet producten

Lek Me Liptje tijdens VeggieChallenge: vier heerlijke Garden Gourmet producten

Geschreven op 1 maart 2023 om 12:35 door Mario De Wilde

Het is bijna maart en dat betekent dat de VeggieChallenge deze week officieel van start gaat. Een maand lang proberen we vlees en vis van ons bord te bannen en leren we de vegetarische keuken beter kennen. Gelukkig staan we er niet alleen voor. Vorig jaar deden maar liefst meer dan 600.000 gezinnen mee, wat ongelofelijk is! Laten we die cijfers dit jaar overstijgen.

De vlees -en visvervangers van Garden Gourmet zullen je hierbij ondersteunen. Er zijn ontelbaar veel heerlijke recepten mogelijk met hun vegetarische producten en vandaag delen we alvast 5 snelle en gemakkelijke recepten om je op weg te helpen tijdens deze eerste week. En dat is niet alles: we stellen je ook voor aan vier nieuwe Garden Gourmet producten!

SPICY SENSATIONAL BURGER

Ingrediënten:

  • 1 pak Garden Gourmet Sensational Burger of Vegan Burger
  • 1 kleine rode ui
  • 2 gegrilde gekonfijte paprika’s
  • 2 el guacamole (kant-en-klaar of huisgemaakt)
  • 35 g veldsla
  • 2 plakjes (vegan) smeltkaas
  • 2 el tomatensalsa
  • 1 groene en rode jalapeñopeper
  • 2 burgerbroodjes met sesam en maanzaad

Bereiding:

  • Snij de ui in ringen en de paprika in reepjes. Gril de ui kort en zet apart.
  • Snijd de hamburgerbroodjes in de lengte door en gril beide kanten tot grilsporen verschijnen.
  • Gril de Garden Gourmet burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking en bedek ze met een sneetje kaas.
  • Voeg tomatensalsa toe, en als je van pittig houdt, voeg een paar plakjes jalapeño toe. Plaats de bovenkant van het broodje op de burger.

Story image

SHAKSHUKA MET VEGAN FALAFEL

Ingrediënten:

  • 2 pakjes Garden Gourmet Vegan Falafel
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 120 gram ui
  • 1 teentje knoflook
  • Cayennepeper Peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie Zout

Bereiding:

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Breng in een hete pan een eetlepel olie toe en bak de vegan falafel 6 minuten, draai ze af en toe om en haal deze vervolgens van het vuur af.
  • Voeg in dezelfde pan nog een eetlepel olijfolie toe en fruit de ui en knoflook met een snufje zout 10 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg cayenne toe naar smaak en de geplette tomaten. Roer en kook nog 5 minuten.
  • Voeg de vegan falafelballetjes toe en kook ze 2 minuten met de saus. Serveer met gehakte peterselie erop. Eet smakelijk!

Story image

POMPOEN MET VEGAN FILETSTUKJES EN YOGHURTSAUS

Ingrediënten:

  • 1 pak Garden Gourmet Vegan Filetstukjes
  • 400 Gram Pompoen`
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 125 Gram Soja-yoghurt
  • 1 Teentje knoflook Rozemarijn
  • Zout
  • Zwarte peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de pompoen in gelijke stukken.
  • Leg de pompoen op een bakplaat. Voeg een eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak toe en meng.
  • Bak de stukjes pompoen in 15 minuten, roer halverwege het koken. Bereid ondertussen ook de Garden Gourmet Vegan Filetstukjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Meng ondertussen de sojayoghurt met de geraspte knoflook, de resterende eetlepel olie, een snufje zout en peper.
  • Serveer de gebakken pompoen met de gegrilde Vegan Filetstukjes erop. Breng op smaak met yoghurtsaus. Eet smakelijk!

Story image

NO PASTA GROENTENLASAGNE MET VEGAN FIJNGEHAKT

Ingrediënten:

  • 1 grote aubergine
  • 600 gram (blikje) tomatenblokjes met kruiden
  • 1 zakje geraspte plantaardige mozzarella kaas (150 gram)
  • Zout
  • Peper

Bereiding:

  • Breng de tomatenblokjes tegen de kook aan en laat ca. 15 min zachtjes sudderen. Breng op smaak met wat peper en indien nodig wat zout. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de aubergine en courgette in de lengte in ca. 3 mm á 1/2 cm dunne plakken. Bak de plakken per keer enkele minuten met wat olijfolie in een grill- of koekenpan. Leg ze op een platte schaal of bord en bestrooi met zout en peper.
  • Bak het Garden Gourmet Fijngehakt kort volgens de bereidingsinstructies met wat olie en schep door de tomatensaus.
  • Verdeel een laagje saus over de bodem van de ovenschaal en verdeel er een laagje courgette en/of aubergine op. Verdeel daarop weer een laag saus en bestrooi met een dun laagje geraspte kaas. Bouw zo de schaal vol en eindig met een laag saus (net onder de rand). Bestrooi met de overige kaas en zet de ovenschaal op een bakplaatje.
  • Bak de lasagna in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en serveer. Eet smakelijk!

Story image

CURRY MET GROENTEBALLETJES EN RIJST

Ingrediënten:

  • 1 pak Garden Gourmet Groenteballetjes
  • 250 gram voorgekookte rijst
  • 200 gram ui
  • 50 gram geraspte tomaat
  • Kerriekruiden (naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout

Bereiding:

  • Pel en snipper de ui en kook de rijst in 8 tot 10 minuten gaar.
  • Bak de uien met een eetlepel olijfolie en een snufje zout, gedurende 10 minuten.
  • Voeg de Garden Gourmet Groenteballetjes toe en bak ze 4 minuten, draai deze af en toe om. Voeg kerrie naar smaak toe, roer en voeg tomaat en water toe. Laat dit 2 minuten koken, roer dit af en toe door.
  • Voeg de rijst toe, roer en laat nog 2 minuten koken. Serveer dit op de borden en eet smakelijk!

4x nieuw bij Garden Gourmet!

  • Sensational BBQ burger – American style
    • Met een smokey flavour
    • Aanbevolen verkoopprijs: €3,99
  • Meatball-style rondo
    • Een beetje zoals een ‘gehaktbal op grootmoeders wijze’
    • Aanbevolen verkoopprijs: €3,79
  • Cauliflower schnitzel
    • 99kcal per portie
    • Aanbevolen verkoopprijs: €3,49
  • Broccoli & quinoa bites
    • 99kcal per portie (2 burgertjes/bites) en vol groentjes: 54g veggies.
    • Deze broccoli en quinoa bites zijn vegetarisch en bevatten slechts 99 kcal per portie. Ze bevatten naast broccoli en quinoa, ook wortel en bulgur en ze zijn rijk aan groenten en een bron van eiwitten. Deze bites zijn perfect voor een lichte lunch, zonder aan smaak in te boeten. (ook lekker voor de kids)
    • Aanbevolen verkoopprijs: €3,49

Veel kookplezier én succes tijdens deze eerste veggieweek. Volgende week delen we opnieuw 5 recepten met jou en deze keer zullen ze allemaal binnen de categorie ‘kids-friendly’ behoren.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.