‘Lek me Liptje Test’: Sable Blanc in Knokke-Heist 47/50
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu. Het werd afgelopen week een plaatsje op het zonnig terras van Sable Blanc met uitzicht op zowel het Casino als op de zee. Hier tafel je als het ware met de voeten in het zand. Het summum van gedroomd vakantiegevoel, heerlijk beschut van de wind. Noteer ook een mooi gedekt tafeltje, een menukaart met de smakelijkste Belgische klassiekers en een stipte en attente bediening waarop niets aan te merken was.
Sneltest:
Strand, zee, golven….Sable Blanc: al jaren een vertrouwd begrip aan onze kust. In de keuken wordt duidelijk gewerkt met de beste lokale producten die de vissers, boeren en jagers het hele jaar door te bieden hebben. Voor de kids zijn er speciale gerechtjes en vlak ernaast bevindt zich een speeltuin waarin ze voluit kunnen ravotten. In afwachting van de bestelling kregen we elk alvast een krokant witloofblaadje met handgepelde garnaaltjes gevuld en twee oesters op ijs, met citroen, gember chilivinaigrette. De toon voor een heerlijke lunch was gezet…
Hoofdgerecht:
-Entrecote Black Angus (€ 30.50): zesrib met een salade, champignonsaus met frietjes
-Mosselen (€ 34.50) met look en witte wijnsaus met frietjes
Dessert
-Café Glacé (€ 9) met slagroom
-Crème Brûlée (€ 8.50)
Conclusie:
De entrecote was zoals gevraagd mooi uitgebakken en perfect geschroeid. Meteen al die zomerse geur aan tafel. De begeleidende champignonsaus werd apart opgediend en had een volle, pure en ambachtelijke smaak. Ook de handgesneden goudgele frietjes waren in het beste vet gebakken en kwamen lekker warm op tafel. De mosselen waren helemaal top. Alhoewel het nog steeds het seizoen van de hangcultuur is, waren ze van hoge kwaliteit met flink wat vlees in. Perfect gekookt ook en met een hemelse saus in de mosselpan. Als extraatje kregen we er een leuke mosselschort bij. Een staande ovatie ook voor de twee ‘toetjes’: heerlijk ijs met een mooie presentatie en de crème brûlée waarbij je het lepeltje keihard op de gekarameliseerde bovenlaag kon tikken. De romige custard in combinatie met de harde suiker was hemels. De mensen die bij Sable Blanc in de potten roeren tonen duidelijk liefde voor hun vak.
www.sable-blanc.be
Presentatie: 9/10
Smaak: 10/10
Locatie & omgeving: 9/10
Bediening: 10/10
Prijs: 10/10
Aanbod: 9/10
Totaal: 47/50