‘Lek me Liptje Test’: Restaurant Tijdok, Zeebrugge. 48/50
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen langs bij familierestaurant Tijdok met prachtig uitzicht op de haven van Zeebrugge. Een joviale en gemeende ontvangst door Nicole en Marino Pauwaert terwijl dochter Marianne in de open keuken de sterren van de hemel kookt. Een familie met vissersbloed in de aders.
Sneltest:
Voorgerecht:
-Huisgemaakte garnaalkroket met gefrituurde peterselie: € 13
-Coquilles, langoustines, calamares, gegrilde groenten, pasta € 22
Hoofgerecht:
-Gevulde Zeebrugse aardappel van de chef. Geplette aardappel, Zeebrugse garnalen en coquilles plus een mousselinesaus): € 32
-Bouillabaisse van Noordzeevis (6 soorten), rouille, kaas en brood: € 28
Conclusie: In Restaurant Tijdok krijgt de pure smaak van Noordzeevis een extra dimensie. Wat de dagverse visvangst brengt, komt een paar uur later spartelvers als zilte delicatessen op je bord. Als wachthapje al meteen een fantastisch pompoensoepje en dan moest het Grote Werk nog komen. Dat de garnaalkroket als jaren de meest lovende recensies krijgt is niet verwonderlijk. Krokant korstje en een hemelse vulling erbij. De pasta was een echte openbaring met flinke stukken Noordzeevis en een verrukkelijke bouillon om uit te lepelen. De Gevulde Zeebrugse aardappel was rijkelijk bestrooid met handgepelde garnalen en de mousselinesaus lag mooi in balans. Voor de Bouillabaisse van Noordzeevis ging het scorebord meteen naar een 10. De lekkerste die we geserveerd kregen en alles met flinke porties op tafel. Ladychef Marianne kookt zonder compromissen of hocus pocus maar tovert gerechten met de smaak van traditie waar je als liefhebber alleen maar lyrisch over wordt.
www.tijdok.be
Score
Ontvangst en bediening: 10/10 (één grote hartelijkheid).
Presentatie: 9/10
Smaak: 10/10
Interieur & omgeving: 9/10
Prijs: 9/10
Totaal: 48/50