Lek Me Liptje Test: Restaurant The Hobbit in Brugge: 91/100
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Afgelopen week werd het een tafeltje uitzoeken bij Restaurant The Hobbit in hartje Brugge. Het bekende restaurant in de Kemelstraat (vlak tegenover het bekende ‘Brugs Beertje’-café) stond bijna twee jaar leeg, toen het einde oktober van vorig jaar opnieuw openging. Aan de charme en de romantiek van het interieur werd niet geraakt: de open haard, de oude piano en het houten meubilair is (gelukkig) gebleven, maar al van bij de verwelkoming door gastheer Benny Coopman ontdek je als gast dat er een nieuw enthousiasme aanwezig is.
Sneltest
Restaurant Hobbit is en blijft een grillrestaurant waarbij bijna alles vertrekt vanaf het open vuur. A la carte kan men je als fijnproever volop uitleven in voorgerechten als (jawel, hier kan je ze nog bestellen) de kikkerbilletjes in room of look, calamaris met tartaarsaus en hoofdgerechten als ribbetjes gelakt of gekruid, gegrilde zalm of gamba’s met tartaarsaus, een varkenshammetje of een mix grill van 500 gram. Wij kozen voor een populaire meerkeuzemenu in drie gangen (€ 49) omdat het daarbij heerlijk en makkelijk kiezen is tussen vier voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee desserts. In afwachting werden we getrakteerd op een wachtsoepje van tomaat en wortel, altijd een sympathiek gebaar. De andere kant van het tafeltje koos voor de calamaris met tartaarsaus, krokant gefrituurd en een bijzonder goed gekruide en wat zurige tartaarsaus. Een saus zoals we die het liefste hebben.
Wijzelf gingen voor scampi’s in looksaus. Zes mooie exemplaren, lekker krokant en flink wat saus erbij. Voor het hoofdgerecht was het langs de ene kant ribbetjes (met veel vlees aan) vergezeld van een fris slaatje en warme groentjes en een aardappel in de schil. Deze kant van de tafel mocht zich ontfermen over een mix grill met een kippenboutje, varkensvlees, een mooi stukje rib en lamsvlees. Alles lekker sappig gegrild en aangevuld met een salade, krielaardappeltjes en een heerlijk verse champignonsaus erbij.
Buikje vol zou je zeggen maar daar kwam nog een ‘vurige’ crème brulé in vlam op tafel plus een warme appeltaart met verse slagroom en ijscrème. Alles mooi op tijd geserveerd (er zat flink wat volk op deze rustige weekdag in Brugge) en vooral nagenoeg allemaal locals present.
Conclusie
Het was voor Bruggelingen een tijdje wachten vooraleer The Hobbit opnieuw openging, maar het was zeker het wachten waard want dit no-nonsens restaurant staat voor echte gezelligheid en intensiteit in je bord. Voor wie houdt van een retrolook, grillgerechten en een democratische prijs zal zich een bezoek aan The Hobbit nooit of te nimmer beklagen. We beloonden ons bezoek dan ook met een mooi verdiende 89/100 score.
Score
Presentatie: 18/20
Smaak: 17/20
Locatie & omgeving: 19/20
Bediening: 18/20
Prijs: 19/20
Totaal: 91/100
The Hobbit, Kemelstraat 8, 8000 Brugge. Alle info op www.thehobbit.be
Restaurant 7 op 7 dagen open