Home > Lek Me Liptje Test: Restaurant Ter Halle in hartje Brugge: 48/50

Lek Me Liptje Test: Restaurant Ter Halle in hartje Brugge: 48/50

Geschreven op 29 oktober 2023 om 07:49 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie elke week proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Afgelopen week mochten we een tafeltje uitzoeken in hartje Brugge en meer ‘hartje Brugge’ kan je echt niet zitten op 25 meter van de markt. Welkom in Restaurant Ter Halle. Ook de setting doet al meteen heel Brugs en (vooral sprookjesachtig gezellig) aan: overal kaarsjes, een grill die centraal in het restaurant staat opgesteld, veel Vlaams eikenhouten meubilair, een best uitgebreide menukaart met bekende Vlaamse klassiekers, sfeervolle muziek die uit de muren sijpelt en steeds een mooi uitzicht op de passerende voorbijgangers.

De nog jonge zaakvoerder Milan Deblieck (21) kreeg de ambachtelijke eigenschappen al van kindsbeen mee. Zijn ouders Dominique en Kelly zijn al jaren het vertrouwde gezicht van Bistrant  Gildenhuis en La Maison Blanche in Sint-Kruis. Milan zelf heeft er bijna een jaar lang meegewerkt. Opgezadeld met al die bedrijfs- en keukenkennis kreeg hij afgelopen zomer om ‘Ter Halle’ over te nemen. Behoorlijk wat volk toen wijzelf op een woensdagavond langskwamen en opvallend: een leuke mix van binnen- en buitenlandse toeristen maar ook een aantal tafeltjes waar duidelijk West-Vlaams en Brugs gesproken werd. Dat schept als ‘local’ meteen een band.

Starten deden we met gamba’s à la plancha om te sharen. Normaal als hoofgerecht maar als gedeeld voorgerecht een aanrader. Kort gegrild door Milan zelf, mooi van grootte en met de juiste kruiding was dit al meteen een feest voor alle zintuigen. De Het spreekwoordelijk bedje van warme kerstomaatjes en fijngesneden pijpajuintjes zorgde ook nog eens voor een smakelijk schilderijtje.

Een rib eye is een rib eye. Als je van die mening bent, hoef je niet in ‘Ter Halle’ te zijn want Milan tilt deze grillklassieker op tot een verrukkelijk topgerecht. In het restaurant staan twee versies op de kaart: ‘De Herreford’ en de Argentijnse variant (allebei € 38). Wat op tafel kwam, was een flink uit de kluiten gewassen (enkele centimeters dik), maar vooral smaakvol en mals stuk gegrild vlees met de juiste marmering. Duidelijk geleverd door een leverancier die ongetwijfeld ook zijn vak kent. We kozen voor een warme peper- en een champignon die precies op tijd met versgesneden frietjes en mayonaise geserveerd werd. Voeg daarbij een fris slaatje en je ervaart als gast onvergetelijke tafelmomenten. Ook voor gasten die met hun ogen eten, betekent tafelen in Ter Halle een Het woord perfectie is hiervoor duidelijk uitgevonden.

Zoetebekken zijnde werd het dessert (lees, een verse sabayon) de spreekwoordelijke kers op de taart van ons bezoek. Perfect en luchtig opgeklopt en met de juiste dosis likeur en ijscrème daarbij: ja, als gast krijgt men hier alleszins (heel veel) waar voor je geld.

Conclusie

Milan houdt de familiale horecatraditie van de Blieckskes bijzonder hoog. Zijn klassieke show- en grillcooking verraadt passie en het feit dat hij ook de moeite doet om persoonlijk overal even aan aan tafel te komen, duidt op enthousiast vakmanschap. Een hosanna ook voor de perfecte en vriendelijke bediening door iemand die zijn vak al jaren door en door kent, werd hier juichend ontvangen. Een attente en vriendelijk bediening door iemand die de finesse al jaren in de vingers heeft. Slot: Restaurant Ter Halle is een plek om je serieus in de watten te laten leggen. Voor én door Bruggelingen!

Score

Presentatie: 10/10
Smaak: 10/10
Locatie & omgeving: 10/10
Bediening: 9/10
Prijs: 9/10

Totaal: 48/50

Restaurant ‘Ter Halle’

Ingang aan de Eiermarkt en Geernaarstraat (het smalle straatje dat naar de markt loopt).

www.terhallebrugge.be

Opgelet: vanaf 6 november 2024 is Restaurant Ter Halle op dinsdag gesloten

9 reacties

Hugo Donche
Geschreven op 2023-11-05 10:36:45
Gisterenavond gaan eten, amai ongeloofelijk verrast en dat was niet in de positieve zin. Ongeloofelijk vuil! Frieten onder tegel, etens & wijn resten op de tafel en zwarte bordenzetters. Bediening chaotisch, jonge gasten die ervoor gingen maar meer aan het roepen waren op elkaar dan iets anders. Het eten: frieten waren, uit een zak, niet gebakken. Mn vrouw had een steak a point gevraagd, als we positief waren dan was het saignant meer in de meeste zaken zelfs eerder bleu chaud. De warme sausen uit een pakje en ook de mayonaisse was zo. Als je dan pakjes doet neem dan een goede kwaliteit. Salade was lekker maar beperkt tot 1 blad. Mn zoon heeft ribben gegeten, waren rood bloederig. Een 48/50, nee zelfs een 48/100 zou positief geweest zijn. Het is nochtans echt niet zo moeilijk om eens op te kuisen en de kwaliteit een duw in de rug te geven, het zou een wereld van verschil maken!
Uglybird
Geschreven op 2023-10-31 18:42:39
Als hij de stiel bij zijn ouders heef geleerd is dit al zeker geen referentie.
Stael freddy
Geschreven op 2023-10-31 18:41:40
Altijd beetje schrik om in Brugge centrum iets te gaan eten , maar je mag ons zeker verwachten na deze score ! Gamba’s en gerijpt vlees 👍.
Van Moerbeke Karina
Geschreven op 2023-10-31 17:21:49
WAUW, zo'n mooie, prachtige woorden...en inderdaad, ze zijn de waarheid. Zeer Gezellig, Vriendelijk en Lekker restaurant. PROFICIAT aan Milan, hij doet dat zeer goed voor zo'n jonge kerel, echt een stevig applaus waard. In de zomer heel gezellig op hun terras en veel tezien met al die toeristen. Tot binnenkort...👍👍👍
pascal caster
Geschreven op 2023-10-29 16:04:43
Amaai, Wat een lovende woorden. Maar meer dan terecht. Toen ik wist dat er iets nieuws te beleven was qua smaak wilde ik er naartoe. En, het mag gezegd, het is er boenk op!! Een restaurantje om U tegen te zeggen en dat in Centrum Brugge!! Wij komen zeker terug!! Good work, good vibes!!
Lode Puype
Geschreven op 2023-10-29 12:27:40
Lovende kritieken als ik het zo lees. Ik ben er zeker van deze mensen het verdienen om af en toe eens positief in de media te komen. Als ik zie wat voor reacties er soms op de facebook gezet word. Misschien één ding spijtig aan de test. Dat de wijnen er nooit in voorkomen. Als wijnsmaker vindt ik dat ook wel belangrijk af en toe. Lode Puype, Jabbeke
Catrysse
Geschreven op 2023-10-29 10:55:19
Is datte aan den Biekorf? L. Catrysse
Silke Hancart
Geschreven op 2023-10-29 10:15:11
We zijn afgelopen voorjaar in Sint-Kruis al eens gaan eten en als Milan zijn stiel daar geleerd heeft, dan ben ik zeker dat het goed is. Goede uitslag en staat aangeduid bij ons. Silke Hancart
Godelieve Van Deursen Sint-Andries
Geschreven op 2023-10-29 10:07:37
Na het lezen van deze mooie score hoop ik dat het restaurant beter is dan sommige andere zogenaamde restaurants op de markt waar een Bruggeling in een Engels wordt aangesproken en waarbij men doorgaans veel te veel betaalt voor een klein stukje vlees met wat pakjessaus daarover. Een heel goede beslissing en een adres dat ik zeker ga bezoeken. Godelieve Van Deursen Sint-Andries

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.