Lek Me Liptje Test: Restaurant Mascotte (Casino) in Knokke-Heist: 93/100
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Afgelopen week het ‘betere werk’ qua outfit aangetrokken want in Restaurant Mascotte in Knokke-Heist was een tafeltje gereserveerd. En vermits dit restaurant zich op de eerste verdieping van het bekende en bekroonde Casino bevindt, mag het dan dat ietsje meer zijn. Alhoewel, verwacht geen stijve bedoening. Wel klasse met een onthaal en bediening zoals je die in dit kader mag verwachten maar geen hautain gedoe.
Restaurant Mascotte is al jarenlang een gevestigde waarde in Knokke-Heist. In het visrestaurant kan je proeven van heerlijke Frans-Belgische klassiekers, bereid volgens het seizoen. De à la carte kaart en maandelijkse degustatiemenu’s staan volledig in het teken van de verse Noordzeevis, met als absolute blikvanger de alom geprezen bouillabaisse. Ook de carnivoren vergeten ze er niet met een selectie tijdloze vleesgerechten. Dit alles gepaard met een ruime keuze aan wijnen en bubbels. Laat je verwennen in de sfeervolle en unieke setting van restaurant Mascotte, van dinsdag tot zondag van 18u30 tot 23u00 en elke zondagmiddag van 12u00 tot 14u30
Sneltest
Waar je ook zit in het restaurant, steeds is een prachtig uitzicht gewaarborgd. Ofwel heb je uitzicht over de indrukwekkende Canadasquare ofwel kan je de gelukszoekers bezig zien in de speelzalen. De ideale setting voor een memorabele culinaire belevenis. Een gastvrije ontvangst, een wachthapje bij het aperitief en ons dan laten inspireren door een populair maandmenu (€ 64), samengesteld door de chef. Keuzemogelijkheden genoeg want je kan een selectie maken uit drie voorgerechten, maar liefst vier hoofdgerechten en drie desserts. Met zijn eigen creaties zet de chef de meest kwaliteitsvolle producten van de streek in de schijnwerpers.
Wij gingen voor een klassieke garnaalkroket (we zijn tenslotte aan de kust) en een terrine van ganzenlever als voorgerechten.
Qua hoofdgerechten werd er geopteerd voor een Ossenhaas Limousin en Kabeljauw met stoemp
Op vlak van desserts lieten we ons verleiden door een Sabayon en een Dame Blanche
Conclusie
De garnaalkroket was heerlijk ambachtelijk bereid en werd opgediend met een halve citroen en de heerlijke gefrituurde peterselie erbij. Het korstje van de garnaalkroket was zoals die hoort te zijn; lekker krokant en de inhoud puur van smaak en lekker smeuïg. De ganzenlever was mooi op temperatuur zodat je de smaak op zijn best proeft. Een stukje appel en de mango maakten dit voorgerecht hemels. Bij de ossenhaas Limousin mocht er gekozen worden voor een peper-, bearnaise- of champignonsaus. Wij gingen voor het laatste. Het vlees was zoals gevraagd werd perfect a point gebakken en opgediend met een fris slaatje en handgesneden frietjes erbij. De kabeljauw was een flinke portie vis, mooi op het vel gebakken en krokant met daarbij een stoemp van groene kool en een witte wijnsaus erbij geserveerd. Afronden werd gedaan met een mooi gevuld glas luchtig opgeklopte sabayon met witte wijn en vers ijs. De Dame Blanche (met verse chocoladesaus en slagroom erbij) was de bevestiging van hetgeen we ervoor kregen: de kookstijl en benadering van de chef worden gekenmerkt door zijn ongebreidelde creativiteit en resolute keuze voor de beste en meest verse producten. Kortom, een frisse klassieke keuken op haar allerbest.
www.grandcasinoknokke.be/nl/restaurant
Score
Presentatie: 18/20
Smaak: 19/20
Locatie & omgeving: 19/20
Bediening: 18/20
Prijs: 19/20
Totaal: 93/100