‘Lek me Liptje Test’: Restaurant Julia’s, Brugge: 47/50
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een restaurant of take away. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen langs bij het pas geopende Restaurant Julia’s in de Vlamingstraat in Brugge.
Sneltest
-voorgerecht: Carpaccio van het West-Vlaamse tussenrib en huisgemaakte ganzenlever ‘Toulouse’ met schilfers van Parmezaan (€ 18.50)
-hoofdgerecht: Op het houtvuur geroosterd ribstuk van het Belgisch Wit-Blauwe, Bearnaisesaus, frisse sla en dagverse frietjes (€ 33)
-voorgerecht: Huisgemaakte ganzenleverpastei ‘Toulouse’ met z’n confits en toast (€ 22.50)
-hoofdgerecht: Konijnenschouders op Julia’s wijze (€ 27)
Conclusie
Ondanks we vrijwel als eerste gasten Julia’s bezochten, bleek de zaal al goed ingespeeld op dit nieuwe horecahoofdstuk van de familie Dendooven. Knap interieur en gerechten die vlotjes vanuit de open keuken vertrekken. De beide carpaccio’s als voorgerecht waren flinterdun en professioneel gesneden en de rasp maakte decoratieve en vooral lekkere schilfers. De ganzenlever was krachtig en rustiek van smaak. Het konijn was perfect bereid met een overheerlijke grootmoeders ‘Julia’s’-saus en decoratief peertje erbij geserveerd. Staande ovatie ook voor het geroosterd ribstuk in een pannetje geserveerd met een hemelse bearnaisesaus. Die was perfect opgeklopt volgens de regels van de kunst. Duidelijk dat hier de basiskunsten van Njord en Hof ter Doest gehanteerd worden. Restaurant Julia’s betekent zondermeer een absolute aanwinst voor het historisch van Brugge.
Score
Ontvangst en afhaling: 9/10
Presentatie: 10/10
Smaak: 10/10
Interieur & omgeving: 9/10
Prijs: 9/10
Totaal: 47/50