Home > ‘Lek me Liptje Test’: Restaurant El Greco, Brugge 47/50

‘Lek me Liptje Test’: Restaurant El Greco, Brugge 47/50

Geschreven op 17 maart 2022 om 16:34 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu. Deze week reisde Het Nieuws van West-Vlaanderen even naar Griekenland en reserveerde daarvoor een tafeltje bij El Greco in de Sint-Jakobsstraat van Brugge. Geen gastheren die zo enthousiast en hartelijk voor een verwelkoming zorgen als de broers Spyros en Michaelis Venetis. Al jarenlang zorgen ze, samen met de hele familie, voor spetterende en onvergetelijke tafelmomenten.

Sneltest:

We gingen voor een Meerkeuzemenu ‘El Greco’ (€ 35)

Voorgerecht:

-Meze, een rijk gevarieerde schotel met Griekse hapjes zoals Tzatzìki Griekse magere platte kaas met look en komkommer, Taramà Mousse van viseitjes, Tirokafterì, pikante tapenade van feta en Griekse salade (tomaat, komkommer, ui, groene paprika).

–Scampi’s El Greco met een authentieke roomsaus volgens een oud familierecept met look en citroensap en een groentenkransje erbij geserveerd.

Hoofgerecht:

-Mix Grill: vijf stukjes vlees geserveerd met verse groenten, Griekse pasta en ovenaardappelen
Xifìas

-Gegrilde zwaardvis overgoten met olijfolie en citroensap, gebakken minitomaatjes en Griekse pasta

Dessert:

Grieks gebak Baklava (notentaart), Griekse cake, een sinaasappeltaartje, enz. allemaal in zoete honing en siroop gedrenkt zoals Griekse hapjes horen te zijn.

Conclusie:
Wie El Greco binnenstapt – we bevelen het warm aan – merkt al snel de typische en sfeervolle omkadering. De familie Venetis is het kloppende hart van dit populair restaurant in hartje Brugge. Wat er op tafel komt is zo authentiek als de Sirtaki en de Akropolis samen. Sommige specialiteiten worden al generatie op generatie doorgegeven. Aan look geen gebrek in zowat alles, maar dat hoort uiteraard bij de typische gerechten. Neem nu de Meze, hapjes gemaakt met verse, lokale ingrediënten en heerlijk om te delen ook. De scampisaus was hemels en ook een grote lofzang voor de zwaardvis, perfect op het vel gebakken en spartelvers op het bord. Een staande ovatie voor de Mix Grill: vijf malse en mooi gebakken stukken vlees en netjes geserveerd. Door het selectief kiezen van hun leverancier houden ze bij El Greco de kwaliteit van de ingrediënten hoog en puur en dat proef je. Voeg daar de stemmige bouzouki-deuntjes daar aan toe en je waant je zo op een zonovergoten Grieks eiland.

www.el-greco.be

Score: 47/50

Ontvangst en bediening: 9/10 .

Presentatie: 10/10

Smaak: 9/10

Locatie & omgeving: 9/10

Prijs: 10/10

Totaal: 47/50

6 reacties

Rony Baert
Geschreven op 2022-08-10 04:12:46
Bij Spyros altijd lekker eten en vriendelijke bediening
Mathias Misplon
Geschreven op 2022-03-18 14:41:05
Telkens wanneer we naar Griekenland gaan, proberen we nadien onze vakantie te verlengen met een avondje El Greco. Mooie herinneringen aan het restaurant. Proficiat met de score aan iedereen. Mathias Misplon
Rony Baert
Geschreven op 2022-03-18 08:21:18
Heerlijk lekker eten bij Spyros
Krista
Geschreven op 2022-03-17 21:06:46
Authentiek Griekse keuken, familiale sfeer, al meermaals gegaan en altijd super tevreden , echt aan te raden, prijs kwaliteit zit goed!
Familie Deprest, Tielt
Geschreven op 2022-03-17 18:03:51
We hebben een paar weken geleden onze zoon naar zijn studentenhuis gebracht in Brugge en nadien samen iets gaan eten in Elg Greco. Welnu, het was een echt lekker Grieks avontuur voor ons vieren. Mooi en authentiek interieur, een vriendelijke en spontane ontvangst door de patron zelf. De Griekse sfeer komt je hier wel tegemoet, de geuren van de maaltijden doen je echt watertanden. Dit is zeker een aanrader voor iedereen die eens van een andere keuken wil proeven. Familie Deprest, Tielt
Cathy C.
Geschreven op 2022-03-17 16:43:46
Een heel terechte score. We zijn er twee jaar geleden geweest (jammer met het corona nog niet opnieuw) maar we hebben er genoten van de echte Griekse keuken en Griekse gastvrijheid in Brugge. Een echte aanrader voor wie houdt van de Griekse keuken en ook nog eens grote honger heeft want de porties zijn ruim voldoende, zelfs royaal. Bediening is top en zeer kindvriendelijk. Een mooie erkenning. Cathy C.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.