‘Lek me Liptje Test’: PlazaCafé in Brugge 47/50
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen langs in PlazaCafé in hartje historisch centrum van Brugge. Een tafeltje voor twee met riant en idyllisch uitzicht op het levendig Burgplein en het Belfort van Brugge
Sneltest:
Voorgerecht:
-een terrine van fazant, vijgenchutney en boerenbrood (€ 17)
-rundscarpaccio vers van het mes met kappertjes, notenolie en Parmezaanse kaas
Hoofgerecht:
-hertenfilet van savooikool, Luikse saus met rozijnen, pruimen en Dauphinnekroketjes
-tomaat met handgepelde grijze Noordzeegarnalen, verse mayonaise en frietjes
Conclusie: een on-typisch Belgische trend: tafelen in een restaurant waaraan een hotel toebehoort. PlazaCafé vormt daar gelukkig een uitzondering op en meer dan terecht. Er werd gekozen voor twee klassiekers en twee wildsuggesties. Een goede keuze om de diversiteit van de kaart te checken. Het wildbordje was al meteen een knallertje. Heerlijk ambachtelijk bereide fazantenterrine met een verrukkelijke vijgenchutneyerbij. Geslaagde combinatie. De rundscarpaccio was flinterdun gesneden en had een pure smaak. Aftellen voor het hoofdgerecht. De tomaat met Noordzeegarnalen was een flinke portie met verse mayonaise en frietjes erbij. Op een garnaaltje meer of minder werd er voor deze old school klassieker niet gekeken. Een staand applaus voor de hertenfilet. Het vlees was behalve vol van smaak ook zeer puur. En dan het donker sausje! Klassieke, evenwichtig zoetige, smakelijke en krachtige jus op z’n best. Een lepeltje orgasme schreef ik in mijn notitieboekje. Een dessert staat al snel in de schaduw van een meesterwerk maar de crème brûlée en de Tarte Tatin neigden naar gouden lepeltjes. Om maar te zeggen dat PlazaCafé een topper én aan te bevelen is.
Score
Ontvangst en bediening: 10/10 (stijlvol, attent en vriendelijk)
Presentatie: 9/10
Smaak: 10/10
Interieur & omgeving: 9/10
Prijs: 9/10
Totaal: 47/50