Home > ‘Lek me Liptje Test’: Patisserie Van Mullem, Brugge: 48/50

‘Lek me Liptje Test’: Patisserie Van Mullem, Brugge: 48/50

Geschreven op 24 augustus 2021 om 12:13 door Mario De Wilde

Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een restaurant, take away of patisserie. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen langs bij de bekende Patisserie Van Mullem in de Vlamingstraat in Brugge.

Sneltest

-Millefeuille, een gebakje gecarameliseerde bladerdeeg met crème patissiere met vanille

-Tutti Frutti, een taartje van yoghourtmousse met een compote van krieken en een cremeux van tutti frutti Thé

-Een bolus

-Een klassieke croissant

Conclusie

Dat de doorstart van de overbekende patisserie Van Mullem een succesnummer zou worden, stond al vanaf minuut één in de sterren geschreven. Amper was de winkeldeur van Servaas en Didier geopend of de Bruggelingen met goede smaak stonden aan te schuiven aan de toonbank of om een plaatsje op het terras te bemachtigen. En toch moesten we dan voldoende objectief blijven om deze ‘Lek me Liptje’-test uit te voeren. Welnu, het onvolprezen Millefeuille-krokantje kraakte zoals die hoort te kraken met versgeklopte crème patissier als verrukkelijke basis. De Tutti Frutti bekoort door z’n intense pure kriekensmaak. Ook de bodem wist ons testpanel absoluut te bekoren. Ambacht in het hoogste kwadraat. Als extraatje werd er nog een bolus meegegeven, gemaakt volgens het aloude recept van oma Van Mullem en een klassieke croissant, perfect afgebakken en krokant. We omschrijven Patisserie Van Mullem liefkozend als de taartjesjuwelier van Brugge.

Score

Ontvangst en afhaling: 10/10

Presentatie: 10/10

Smaak: 10/10

Interieur & omgeving: 9/10

Prijs: 9/10

Totaal: 48/50

1 reactie

Loeckx Bernz
Geschreven op 2021-08-26 12:01:31
De beschreven lekkernijen werden ook door ons gesmaakt en succulent bevonden - er is veel meer van die kwaliteit maar voor mij is de topper nog altijd de “merveilleux” met mokka slagroom en… vergeet vooral het exclusieve gamma dezembrood niet - proficiat aan het hele team ! Berna

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.