‘Lek me Liptje Test’: mosselen bij De Corner in Sluis: 47/50
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu. Deze week stak Het Nieuws van West-Vlaanderen even de Nederlandse grens over, met name naar Sluis waar het weer aardig druk wordt. In het (bij Vlamingen) overbekende Steak- en Mosselhuis De Corner werden we door vader Mario De Vreeze en zoon Bjarne gastvrij een tafeltje aangewezen. Doel: de pas aangekomen hangcultuurmosselen proeven, ons aanbevolen door die andere Zeeuw Alex Van Houte, verkoopsmanager bij Aqua Triton uit het mosselmekka Yerseke.
Sneltest:
We gingen voor elk een portie mosselen die op vier verschillende bereidingswijzen op de kaart staan
-Mosselen Provençaal (€ 19.80)
-Mosselen met look (€ 19.80)
Conclusie:
Wie liefhebber is van het zwarte goud, kan zich in De Corner heerlijk uitleven want steeds wordt er een pot van 1.5 kg op tafel gezet. En of ze smaakten. Heerlijk veel Provençaalse groenten over de mosselen en aan de overzijde een smakelijke ‘look a like’. De Deense mosselen zijn met hun 37% vleesgehalte, lekkerder en groter dan anders. Ook de typische zilte smaak is duidelijk aanwezig en de schelp iets dunner. Ze smaakten bijzonder verrukkelijk en heel puur en vooral vol van smaak. Ook de met de hand gesneden frietjes waren perfect goud gebakken en een pluspunt ook voor het mosselsausje en de vriendelijke en correcte bediening (een familierestaurant eigen), ook al was het aardig druk. Logisch dat De Corner al bijna 40 jaar een waar bedevaartsoord voor mosselliefhebbers van Zeeuws- en West-Vlaanderen en ver daarbuiten is.
Score: 47/50
Ontvangst en bediening: 9/10 .
Presentatie: 10/10
Smaak: 9/10
Locatie & omgeving: 9/10
Prijs: 10/10 (liefst 1.5 kg)
Totaal: 47/50