Home > ‘Lek me Liptje Test’: M’adam Traiteur in Brugge. 46/50

‘Lek me Liptje Test’: M’adam Traiteur in Brugge. 46/50

Geschreven op 2 augustus 2021 om 13:46 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een take away menu. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen de take away ophalen in de gloednieuwe M’adam Traiteur in de bekende Langestraat van Brugge. Vorige week opende Céline Jonckheere daar haar gevarieerd take away concept.

Sneltest:

Voorgerecht: muhammara dipsaus (€ 35/kg) en couscoussalade (€ 13/kg)

Hoofgerecht: Paella (€ 25.50/kg) en Frittata (€ 9 per stuk)

Conclusie:

Zaakvoerster Céline Jonckheere heeft, na haar opleiding in Hotelschool Koksijde, al flink wat horeca-ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Vorige week is er met M’adam Traiteur haar eerste zelfstandige zaak geopend. Met brio want met hert en ziel -en met bergen enthousiasme- bereidt ze in haar open keuken een scala aan verrassende wereldgerechten. Een concept dat je niet overal tegenkomt. De dip die we proefden was gemaakt op basis van huisgeroosterde rode paprika’s, walnoten en granaatappel. Dat leverde een unieke culinaire ervaring op. De couscoussalade was rijkelijk voorzien van rozijntjes, soyabonen, gekonfijte tomaten en rode ui. Couscous zoals je die alleen in de echte Oosterse eethuizen proeft. De Paella werd gemaakt met chorizo, rode paprika, erwtjes, inktvisringen, mosselen, kip, scampi en gamba’s. Je proeft meteen dat alles met verse producten en een goede bouillon bereid is. De Frittata was er een op basis van geroosterde zoete paprika, gekonfijte rode ui en feta. Alles werd bovendien in milieuvriendelijke doosjes meegegeven. Céline zorgt met passie voor multiculturele kruisbestuivingen en intense smaken. Een absolute aanwinst voor de Langestraat.

Score

Ontvangst en afhaling: 10/10

Presentatie: 9/10

Smaak: 9/10

Interieur & omgeving: 9/10

Prijs: 9/10

6 reacties

Els Tanghe
Geschreven op 2021-08-03 11:43:13
Wij hebben speciaal een omweg gemaakt naar deze nieuwe zaak en ons verlangen naar lekker eten werd rijkelijk bevredigd. Frittata: heerlijk passend smaakpallet, salade burrata was goed gevuld door een enthousiaste Celine die ter plaatse lasagna supervers aan het bereiden was. Een paar extra kilometers waar we zeker geen spijt van hebben en ons er terug heen zal brengen.
Herbert Vissers, Zeebrugge
Geschreven op 2021-08-02 20:31:13
Nadat ik deze reportage gelezen heb, doet het toch altijd goed dat er nog ondernemende jonge mensen zijn. Ik wens M'adam Traiteur heel veel succes toe en als ik Brugge passeer, ga ik zeker iets afhalen. Herbert Vissers, Zeebrugge
Damy Dumont
Geschreven op 2021-08-02 20:26:05
Nog niet geraakt. Maar hoe ik Celine ken een topdame met een gouden hart!!! Blijven gaan zou ik zeggen Celine!! 👊👍
Familie Colle
Geschreven op 2021-08-02 17:52:47
Wat zijn de openingsdagen en uren. Ik vind die nergens terug. Is er ook een website? Familie Colle
Veronique Bruyninckx uit Brugge
Geschreven op 2021-08-02 17:50:43
Ik woon zelf vlak in de buurt, maar ik had nog niet gezien dat de zaak open was. Dat wordt iets voor woensdag. Ik ben zelf een echte keukenliefhebber en ben dan ook heel nieuwsgierig om er lang te gaan. Veronique Bruyninckx uit Brugge
Kathleen Maes
Geschreven op 2021-08-02 16:55:50
Als mama van Céline is het leuk om haar bezig te zien en deze fijne recentie zal haar een extra boist geven..teken dat ze goed bezig is. Dank vanwege een trotse mama.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.