Home > Lek Me Liptje test. Deze week Restaurant De Goedendag in Lissewege: 95/100 score

Lek Me Liptje test. Deze week Restaurant De Goedendag in Lissewege: 95/100 score

Geschreven op 8 mei 2025 om 07:00 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve en geheel onafhankelijke test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten in een West-Vlaams restaurant. Deaze week werd er een tafeltje uitgezocht centraal in het ‘witte poëziedorp’ Lissewege. Daar bevindt zich bijna 70 jaar Restaurant-Hostellerie De Goedendag. In die lange periode heeft het een trouwe schare fijnproevers opgebouwd en zelfs het Koningshuis zoekt er regelmatig een tafeltje uit. Het team dat voor een verfijnde Frans-Belgische keuken bestaat uit Sasha Deblaere en Leen Deprest. Zij weten zich omringd door Tabitha en Luiz die hun ouders enthousiast meehelpen in de keuken en de zaal.

Op de kaart ontdekken we o.a. duif, foie gras rechtstreeks uit de Périgord en heerlijk mals rundvlees van eigen Belgische bodem. In De Goedendag geniet je van een vlot geserveerde meerkeuzelunch (vanaf € 29, hapje, keuze uit hoofdgerecht en dessert of koffie) of een uitgebreide seizoensmenu (vanaf € 45). Wie al dit lekkers wil verlengen met een overnachting, kan dat in een van de luxekamers, incl. een weldoende sauna en ’s morgens een vorstelijk ontbijt. Een voorbeeld: Voor € 319 overnacht je met twee personen in een mooie kamer, krijg je ’s morgens een heerlijk ontbijt geserveerd en kan je ook nog aanschuiven voor een apero-diner met aangepaste wijn, koffie en versnapering.

Conclusie

We gingen beiden voor een Menu De Goedendag (€ 45). Een goede keuze want je hebt als kieskeurige gast de keuze uit een tiental voor- en hoofdgerechten en een zevental desserts (sommigen mits kleine opleg). In afwachting van het smakelijk offensief konden we in de aparte aperitiefruimte nog genieten van een verse jus d’orange en Ricard gegratineerd schelfvisje met een getomateerd sausje en een seldersoepje. Vanaf dan al begon het Grote Genieten en kregen we een kwartiertje later vriendelijk een tafeltje uitgezocht in het restaurant zelf. Al meteen grote verbazing wanneer de klassieke garnalencocktail op tafel kwam. Een kanjer van een vintage glas dat als hoorn des overvloeds fungeerde voor tientallen grijze Noordzeegarnalen aangevuld met sla, een eitje, een schijfje citroen en apart geserveerde cocktailsaus. In een tijd dat Noordzeegarnalen heel prijzig zijn een ongelooflijk positieve vaststelling. Aan de overkant was het dan weer uitbundig genieten van de gebakken St. Jacobsnootjes in een lichte currysaus. Dit mag op tafel komen bij iedere feestmenu.

Voor de hoofdgerechten gingen we voor een lamskroontje met seizoensgroentjes, gratin aardappelen en lookboter en krokant gebakken kalfszwezeriken in een ‘mosterdsausje’ en krielaardappelen. Het lamskroontje was perfect gebakken en gekruid, het vlees was bijzonder mals en de apart bij geserveerde aardappelgratin een ‘Hosanna’ over de ganse lijn. De kalfszwezeriken aan de overkant zorgden op zich al voor een echte gastronomische ervaring. Heerlijk mals en een sausje erbij dat toch niet overheersend was. ‘Van een delicatesse gesproken’, werd er mij toevertrouwd.

Als fanatieke zoetebekken gingen we beiden voor een sabayon als dessert. Zo’n sabayon of zabaglione kan een nagerecht maken of breken. Welnu, in de Goedendag was de inhoud van de twee rijkelijk gevulde glazen mooi stevig en toch luchtig met een bolletje vanille-ijs erbij. Ja, er werd gelepeld alsof het in De Goedendag ons Laatste Avondmaal was.

Voetnoot: tafelen in De Goedendag is een feest voor alle zintuigen. Bovendien is genieten (vanaf) 45 euro voor drie evergreens een echt koopje. Wie houdt van een toegankelijke en smaakzuivere, Frans-Belgische keuken zal hier zeker terugkeren. Het klinkt misschien wat stoffig, maar Restaurant De Goedendag smaakt als een heerlijk Vlaams culinair erfgoed. En dat moet gekoesterd worden…..

Score

Presentatie: 19/20
Smaak: 19/20
Locatie & omgeving: 20/20
Bediening: 18/20
Prijs: 19/20

Totaal: 95/100

Restaurant De Goedendag

Lisseweegsvaartje 2, 8380 Lissewege
tel. 050-54.53.35 en 0471-864.285
mail: info@degoedendag.be
web: www.degoedendag.be

alle dagen open – gratis parkeergelegenheid – mooi terras – groepen en feesten tot 50 personen mogelijk

15 reacties

Philippe & Anje
Geschreven op 2025-05-08 20:20:51
Hoe klassiek hip kan worden. Of hoe kwaliteit en service de toekomst van de volgende generatie garanderen👍🏻🙏♥️
Familie V
Geschreven op 2025-05-08 18:26:59
We zijn zowat vijf jaar geleden in Lissewege komen wonen en iedereen uit onze vroegere omgeving van Kortrijk deed daar een beetje lacherig over. Dat witte dorp... Nu zijn we heel blij dat we die stap naar de andere kant van West-Vlaanderen gemaakt hebben en nog meer trots op zo een fantastisch restaurant als De Goedendag. Al zijn er nog toffe adresjes hier. Familie V uit dat leuke witte dorp
De Beule Véronique
Geschreven op 2025-05-08 18:17:17
Is ons favoriete restaurant.Super vriendelijke bediening en super lekker eten.Ook de arrangementen zijn tiptop inorde om nog maar te zwijgen van het overheerlijke ontbijt.Dit is gewoon een aanrader.Een welverdiende pluim.
Nadine Messiaen
Geschreven op 2025-05-08 16:09:37
Zo zie je maar hoe een klassiek restaurant toch ook tegelijk hip en heel trendy kan zijn. Ik wist helemaal niet dat je daar ook kon blijven slapen. Altijd goed om weten met al die alcoolcontroles. Nadine Messiaen uit Stene bij Oostende
Marleen Poppe
Geschreven op 2025-05-08 13:13:51
Altijd heerlijk daar te vertoeven, vriendelijk, gezellig interieur en heel lekkere gerechten met de lekkere wijnen. Hier komen we graag terug.. Luc & Marleen uit Wachtebeke
Knockaerts uit Sint-Andries
Geschreven op 2025-05-08 12:00:09
Een meer dan terecht score. Als je ziet hoeveel volk er altijd komt. Proficiat aan Leen en de ganse ploeg. Familie Knockaerts uit Sint-Andries
Depuydt Gladys
Geschreven op 2025-05-08 11:32:48
Altijd superlekker en ook het ontbijt een aanrader
Robby en Joëlle
Geschreven op 2025-05-08 11:13:21
Super lekker. Leen super vriendelijk . Er was veel commentaar in het begin van ze zijn niet vriendelijk . Als we hoorden van waar het kwam wisten we al genoeg. Voor ons is het zeker een aanrader. Bye the way de beste fazant in fine champagne ever.
werner en marleen
Geschreven op 2025-05-08 10:14:54
genieten telkens van de vriendelijke ontvangst onze vaste stek voor heerlijk te eten
Kathleen & benny
Geschreven op 2025-05-08 10:08:16
Is een super locatie. Sasha en leen hebben het roer overgenomen in de goedendag en doen dit met heel veel liefde en passie. Wij gaan er heel graag terug : de authentieke, pure keuken, alles altijd heel warm,en mooi,opgediend, heel goed op smaak, porties heel rijkelijk, je weet wat je op je bord krijgt. Ook lekkere wijntjes, rijkelijk bijgeschonken. De locatie is prachtig : ‘s morgens opstaan met het zicht op de platte kerktoren en dan aanschuiven voor het heerlijke ontbijt. En dan nog aan de kassa passeren, je betaalt een eerlijke prijs, ook dit mag gezegd worden.!.
Luc en Anja
Geschreven op 2025-05-08 10:04:58
Wij komen er super graag...alles is er dan ook tip top in orde. Zeker een verdiende score. Doe zo verder toppertjes en we zullen regelmatig komen. ❤️
Uit Zeebrugge
Geschreven op 2025-05-08 09:59:41
We zijn zelf van Zeebrugge. Dat is dus niet ver rijden. We komen zeker eens langs. Misschien voor vaderkesdag al. Is t restaurant alle dagen open? Denise Verwilst
H. Debusseré. Brugge
Geschreven op 2025-05-08 08:48:50
Het voornaamste voordeel van de Goedendag is dat je hier nog helemaal jezelf kan zijn. Zo zijn de mensen bij de ontvangst en de bediening ook en zo hebben we dat graag. Wij gaan er altijd voor de kreeftensoep met gamba die ook op de menu staat. Spijtig dat jullie die niet gekozen hebben. H. Debusseré. Brugge
Familie Barbiaux
Geschreven op 2025-05-08 08:26:21
Een score waar we het helemaal mee eens zijn. Waar krijg je voor 45 euro drie gangen met zoveel keuze? Vroeger durfden we al eens naar Damme gaan eten maar Lissewege is echt wel hip aan het worden terwijl de tijd in Damme echt wel stil is blijven staan met veel leegstand. En je moet er nog duur betalen om te parkeren. In Knokke betaal je voor een gerecht soms 45 euro. Lissewege komt weer tot bloei met verscheidene nieuwe zaken. Ook De Goedendag met de nieuwe zaakvoerders gaven een juiste schwung aan het restaurant en hebben alls wat mensen graag hebben. Een vriendelijke ontvangst, een gezellige sfeer en vooral heel lekker eten. Wij zijn fan. Familie Barbiaux, tweedeverblijvers in Duinbergen.
Joerie en Machteld. Tielt
Geschreven op 2025-05-08 07:53:47
Hoe toevallig. We zijn vroeger, toen we naar de zee reden, dikwijls gaan eten bij de baas Marnix en zijn team. We waren er altijd heel blij mee. Het was er heel lekker en gezellig. Nu ik lees dat er nieuwe gezichten aan de slag zijn, gaan we dat zeker deze zomer nog eens overdoen. We zijn nu al heel benieuwd. Joerie en Machteld. Tielt

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.