Home > Lek Me Liptje Test: Delausanne in IJzendijke (NL): 48/50

Lek Me Liptje Test: Delausanne in IJzendijke (NL): 48/50

Geschreven op 17 oktober 2022 om 16:31 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Afgelopen weekend werd er een bezoek gebracht aan het bekende vleesrestaurant Delausanne even voorbij de Nederlandse grens in IJzendijke. Hier, op het typisch Nederlands marktplein, bevindt zich al jaar en dag het restaurant van patron Hans Ulijn. Met zijn verleden als slager weet hij telkens het perfecte Belgisch Wit-Blauw, Oostenrijks Simmental, Schots Black Angus, Franse Charolais en Nederlands Holsteiner te serveren.  Wij bonden met plezier het servet aan….

Sneltest:
Hans Ulijn heeft duidelijk een missie: “Ik was intussen ook gediplomeerd slager en die liefde, die passie ook: dat neem je mee voor altijd. Culinaire trends laten me koud. Wat dat betreft, ben ik een heel eigenwijs type. Had ik met de trend meegegaan dan serveerde ik nog dagelijks een spaghetti of mosselen maar die kan je overal krijgen.” En dus werden het de meest pure en intense rib-eyes, steaks, lamskroontjes, tournedos, enz. die op tafel komen.

Voorgerecht

-Gebakken ganzenlever (€ 21.50)

Hoofdgerecht

-Irish Angus Ierland (€ 40), met bearnaisesaus en met champignonsaus

Conclusie

Een tafeltje reserveren in Delausanne is je voluit in een culinair schattenavontuur dompelen. Het decor lijkt zo uit een nostalgische Hollandse film te komen. De wachthapjes (een ode aan het bruin krokant brood van de lokale bakker Tom Dewilde uit Watervliet) voorspelden al veel goeds. De gebakken ganzenlever kwam mooi gepresenteerd en lekker warm op tafel. Het vlees was perfect gebakken en gecombineerd met het zoete van de gekarameliseerde appeltjes. Daarbij een juweeltje van een chutney. Hier proefden we nog de authentieke boterige zoetheid van de pure foie gras en dat was lang geleden. Over naar het hoofdgerecht. Twee kanjers van mooi aangeschroeid en gekruid vlees lagen op onze borden. Het vlees was in de keuken al lichtjes voorgesneden, dus in IJzendijke worden de gasten nog echt in de watten gelegd. Daarbij een fris slaatje, duidelijk handgesneden knapperige frietjes en zelfgemaakte mayonaise, allemaal apart erbij op tafel. Het topvlees op zich was ‘verschroeiend lekker’, boordevol identiteit en je smaakte veel diepgang, inclusief de intense smaak van de Ierse graslanden. Om maar te zeggen: een bezoek aan Delausanne zorgt voor een hartverwarmende en ongezien lekkere beleving.

Markt 8
4515 BA IJzendijke
te.: 0117-302001
info@delausanne.nl
www.delausanne.nl

Score

Presentatie: 9/10
Smaak: 10/10
Locatie & omgeving: 10/10
Bediening: 9/10
Prijs: 9/10

Totaal: 48/50

2 reacties

Herbert Vandersyppe
Geschreven op 2022-10-18 10:22:23
Wij hebben er de scampi's gegeten. Waanzinnig lekker en ik zou ze iedereen aanbevelen. Herbert Vandersyppe uit Torhout
Rob Tousseyn, Gistel
Geschreven op 2022-10-18 08:27:59
We hebben dit voorjaar voor het eerst het restaurant bezocht en alles klopt wat hier geschreven werd. Mooi decor dat aan een echte Hollandse bruine kroeg doet denken en vooral heel lekker vlees met ruime porties. We hadden toen het geluk om op het terras te eten en dat maakte alles nog meer bijzonder. Een meer dan terechte score, lijkt me. We komen er zeker nog terug, ook al is het wel een eindje rijden. Rob Tousseyn, Gistel

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.