Home > ‘Lek me Liptje Test’: ‘De Wand’, take away-concept van De Lanteirne in Westende; 46/50

‘Lek me Liptje Test’: ‘De Wand’, take away-concept van De Lanteirne in Westende; 46/50

Geschreven op 19 juli 2021 om 14:33 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een take away menu. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen de take away ophalen in Westende-Dorp bij ‘De Wand’, het nieuwe take away-concept van Restaurant De Lanteirne.

Sneltest:

Voorgerecht: Vitello tonato-fregola: € 12.00

Hoofgerecht:
-Viskorfje: € 18.00, met puree € 2.50
-Bouillabaisse € 17.00

Dessert: Zwarte woud inspiratie: € 8.00

Conclusie: Patron en chef-kok Pedro De Clercq van Restaurant De Lanteirne verwent zijn gasten al jaren met smaken, geuren, kleuren en streek- en seizoensgebonden producten. “Wat heb ik toch een mooi vak”, aldus de beminnelijke West-Vlaming. Sinds kort is er ‘De Wand’, een automatenshop waarin dezelfde hoge kwaliteitsnormen gesteld worden als in het restaurant. Pedro doet geen afbreuk aan versheid, de beste producten en democratische prijzen. Geniet in ‘De Wand’, net zoals in ‘De Lanteirne’ van de grootste betekenis van het woord, in het licht van een (h)eerlijke keuken!

-De zomerklassieker uit Piemonte, de ‘Vitello tonato-fregola’, smaakte op een warme zaterdagavond heerlijk fris met een uitmuntend zuurtje. Het Italiaanse receptuur krijgt een volle 10 van de redactie.
-Het Viskorfje mag je rustig een Viskorf noemen., met veel verse stukken vis, lekker gekruid en daar vers gemaakte puree bij. Een Vlaamse klassieker die in Westende-Dorp een meerwaarde krijgt.
-Veel lof voor de Provençaalse vissoep, de Bouillabaisse. Dikke porties vis, à la minute bereide groenten, de gepaste hoeveelheden look en saffraan zodat de smaakt niet overdonderd wordt en een kommetje rouille erbij geserveerd. Dit voelde aan als op vakantie zijn in Marseille.
-De Zwarte Woud Inspiratie lag helemaal in de lijn van wat we reeds mochten proeven: alles dagvers klaargemaakt met verse ingrediënten en een hoogmis voor fijnproevers en zoetebekken.

Meer info: www.delanteirne.be

Score

Ontvangst en afhaling: 9/10

Presentatie: 9/10

Smaak: 9/10

Interieur & omgeving: 9/10

Prijs: 9/10

Totaal: 46/50

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.