Home > ‘Lek me Liptje Test’: de take away box van Mr. Spaghetti 47/50

‘Lek me Liptje Test’: de take away box van Mr. Spaghetti 47/50

Geschreven op 3 juli 2021 om 09:57 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een take away menu. Vandaag hadden we ongelooflijk veel zin in een ‘not ordinary’ spaghetti met een ‘just different’-toets. Laat dat nu net de slogan van Mr. Spaghetti zijn. Intussen hebben ze vijf vestigingen, waarvan drie in onze provincie: Kortrijk, Roeselare en Brugge. Op het laatste adres gingen we de box afhalen, de start van een boeiende Italiaanse smaakbeleving.

Sneltest:

Best altijd spannend wat er in zo’n take away sharing box zit. Eerste pluspunt: alles zit netjes en overzichtelijk verpakt in netjes afsluitbare doosjes en dat alles in een grote, stevige doos.

-als starters Sweet Tchips met een exotisch sweet dipsausje en een bbq-saus (+ € 8). Daarnaast een portie vers afgesneden Italiaanse ham (+ € 8) met daarbij een Cosmo Basterd aperitief (+ € 7)

-uit onze box verschenen twee ruime spaghettischalen met een assortiment van drie verschillende sauzen. Wij gingen voor een ‘Canara’ (spek, champignon, room en parmezaan), een ‘Pimp the Shrimp’ (scampi’s met een licht duivels sausje en paprika) en een ‘Mister B’, zeg maar de traditionele Bolognese spaghetti met gehakt en fijngehakte groenten.

-Bij de box werd ook nog een fles huiswijn (wit-rood of rosé, + € 19.90) geleverd.

Prijs: € 50, zonder de extra’s

Conclusie: Je hebt spaghetti en spaghetti maar bij Mr. Spaghetti kennen ze duidelijk hun vak. Toegeven, ze kunnen niet tippen aan die van de mama of van oma, maar de spaghetti van Mr. Spaghetti is simpelweg ‘just different’. De spaghetti is perfect gekookt (ook als je die opwarmt is er geen kwaliteitsverlies), het vlees is heerlijk Italiaans gekruid, de tomatensaus heel puur en boordevol smaak en aan details ontbreekt het hem niet: een ‘Egg Sunny Side Up’ en gemalen kaas er extra bij. Mogelijkheden genoeg trouwens om te kiezen en aan de authentieke recepten wordt vaak een eigen (originele) draai gegeven. De bekende scène uit de ‘Lady en de Vagebond’-film past er perfect bij. Cheers to you and spaghetti!

Score

Ontvangst en bediening: 9/10

Presentatie: 10/10

Smaak: 9/10

Interieur & omgeving: 10/10

Prijs: 9/10

Totaal: 47/50

www.mister-spaghetti.com (in Brugge, Roeselare en Kortrijk)

4 reacties

Johan V.D.Vyvere
Geschreven op 2021-07-05 10:25:23
Volledig mee eens. Altijd lekker. Johan V.D.Vyvere afkomstig van Loppem
Annie Fraipont
Geschreven op 2021-07-05 08:37:50
Hebben ze daar ook kinderporties? Ik heb gezocht op die website maar ik zie het niet direct. We hebben half juli een verjaardagsfeest. Annie Fraipont
H Persoons
Geschreven op 2021-07-05 08:30:05
Beste Redactie. Sinds dat ze geopend zijn in Kortrijk hebben we zelf er als eens gaan eten met de buren en één keertje een paar gerechten gaan afhalen. In 't begin dachten we dat het niet zou gaan om spaghetti en de saus op te warmen maar dat ging heel goed, dus ja. Score klopt met onze ervaringen. H Persoons wonende in Heule bij Kortrijk
Anita Bruyneel uit Sijsele
Geschreven op 2021-07-05 08:24:48
We zijn er vorige zomer, vlak voor de lockdowne in de horeca met zes wielrennende dames gaan eten, en ik kan iedereen aanraden dat dit een van de leukste verborgen plaatsjes is in Brugge. Het restaurant is romantisch gelegen en je moet het echt wel gaan opzoeken maar ge hebt er waar voor u geld. Ik zou het zeker iedereen aan bevelen. Anita Bruyneel uit Sijsele

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.