Home > ‘Lek me Liptje Test’: Cuis Inn op Lakeside Paradise in Knokke-Heist

‘Lek me Liptje Test’: Cuis Inn op Lakeside Paradise in Knokke-Heist

Geschreven op 18 juni 2021 om 10:39 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een take away menu. Gisteren was het de beurt aan Lakeside Paradise in Knokke-Heist, het broertje/zusje van Surfers Paradise aan de andere kant van Knokke. Lakeside Paradise is een super cool watersportcentrum. Hier beoefen je op een elf hectare grote waterplas allerlei watersporten. Aan de ene kant van de plas bevindt zich een kabelbaan waar men kan wakeboarden/waterskiën/wakeskaten of kneeboarden, aan de andere kant is er ruimte voor zachte waterrecreatie zoals windsurfen, Stand Up Paddle Boarden, kajakpolo en Lakeside Games (Splash of the titans). Aan het terras grenst een strandje waar hangmatten, strandstoelen, zitzakken en een reuzetrampoline zorgen voor het echte vakantiegevoel. Daarnaast staat er op het zonovergoten terras ook een hotspring jacuzzi. Belangrijk voor onze ‘Lek Me Liptje’-test is uiteraard het restaurant CUIS INN met onwaarschijnlijk mooi uitzicht over het meer. Mogelijkheden te over trouwens, hetzij binnen, hetzij buiten op een beschut terras of op het strand zelf waar je op een van de houten tafeltjes en bankjes je bestelling probleemloos en handig via code kan doorgeven.

Sneltest:

Wij gingen bij zo’n heerlijke 29 graden op het strand voor een rondje tapas & sharing starters

-een Sardinellas met toast (€ 11). Een heerlijk krokant geroosterd broodje met daarop een smakelijk aioli en stukjes verse tomaat

-gedroogde Italiaanse ham met meloen en avocado (€ 12), perfect en fris geserveerd op een houten plank

-Rider’s Choice (€ 11), nacho’s met chili con carne en een guacamole dip. Een flink gevulde kom met ingrediënten die perfect op smaak werden gebracht.

-als dessert een Crème Brûlée (€ 7) waarbij je de vanillesmaak goed proeft en qua structuur perfect werd bereid. Daar bovenop een passend -en ter plaatse- gebrand krokant suikerlaagje. Liefhebbers van de zoete zonde zullen hier behoorlijk van smullen.

Het is duidelijk dat in CUIS INN op de bovenste laag van kwaliteit gemikt wordt. Hommage aan de home-made, dat is wel duidelijk en dat allemaal met de meest verse kwaliteitsproducten uit de open keuken getoverd. Klassiek vakmanschap, met schwung en een glimlach gepresenteerd op mooie borden en planken.

Conclusie: De gerechten zijn echte zomerbommetjes. Niet enkel mooi voor het oog maar ook gourmand. Bij Cuis Inn op Lakeside Paradise krijg je onstuitbaar veel zin in de zomer. Een topprestatie die mag gezien (en vooral geproefd) worden.

Score

Ontvangst en bediening: 9/10

Presentatie: 10/10

Smaak: 9/10

Interieur & omgeving: 10/10

Prijs: 9/10

Totaal: 47/50

5 reacties

Art Boersma, Oostburg
Geschreven op 2021-06-18 21:14:39
Bij mooi moet het daar wel echt leuk toeven zijn. We plannen om in augustus een weekeinde naar Knokke te gaan. Staat op ons to do lijstje. Art Boersma, Oostburg en dus min of meer buren
A Baecke, Sint-Andries Brugge
Geschreven op 2021-06-18 16:08:34
Eer wie eer toekomt. Mooie zaak. A Baecke, Sint-Andries Brugge
Xavier en Sabrina Dedrie, Izegem
Geschreven op 2021-06-18 15:13:30
Ik wist niet eens van het bestaan af van deze locatie. Leuk dat ik het gelezen heb. We staan klaar om er eens langs te gaan. Zijn ze alle dagen open? Xavier en Sabrina Dedrie, Izegem
Familie Combrez, Heist
Geschreven op 2021-06-18 15:03:29
Knap gedaan en een zoveelste bewijs dat je niet altijd in het centrum van Knokke moet zijn om lekker te eten. We verblijven zelf heel veel in Heist aan Zee -waar ook goede adresjes zijn- en voor ons is dat amper 5 minuten rijden. Bovendien heb je hier de rust en parkeren is ook al geen probleem. Hulde aan alle medewerkers
Monique Verlooy, Ardooie
Geschreven op 2021-06-18 15:00:27
Meer dan terecht zo een goede score. We zijn met de familie (en vooral onze kids) er een paar keer geweest en niets dan lof over de keuken. Doe zo verder, daar.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.