Home > Lek Me Liptje Test: Bistro Boudoir in Knokke-Heist: 48/50

Lek Me Liptje Test: Bistro Boudoir in Knokke-Heist: 48/50

Geschreven op 13 december 2022 om 08:16 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Afgelopen weekend werd er een bezoek gebracht aan de overbekende Bistro Boudoir op de Lippenslaan in Knokke-Heist. Al jarenlang een monument op vlak van sfeervol en lekker tafelen. Jammer genoeg had het adresje de voorbije tijd ietwat aan waarde en belangstelling verloren, maar kijk: een overname door Dylan Mynsbregge en het aanwerven van de bekende Mastercook of Belgium-chef Christian Van den Ouden (vroeger o.a. in Restaurant Mascotte van het Casino van Knokke-Heist) doet meteen wonderen.

Tijdens ons bezoek aan Bistro Boudoir waren alle tafeltjes bezet, een bewijs dat er een positieve schwung aan dit eetadresje gegeven werd. Christian deed geen afbreuk aan het typisch interieur van het huis. De Parijse joie de vivre-stijl is nog steeds nadrukkelijk aanwezig en wat op tafel komt, wordt door de nieuwe chef tot smakelijke schilderijtjes omgetoverd.

Voorgerechten:

-Knokse aardappel met gerookte zalm, bieslook, grijze garnaaltjes en zure room: € 26.00

-Langoustines met look/kruidenboter: € 24.00 (€ 36.00 als hoofdgerecht)

Hoofdgerechten

-Stoofpotje van varkenswangetjes op basis van Trappistenbier, worteltjes en krielaardappeltjes     € 28.00

-Fazant supréme met butternut, witloof en amandelkroketjes: € 36.00

Desserts

-Sabayon met vanille-ijs: € 12.00

-Tarte tatin met vanille-ijs: € 12.00

Conclusie 

Bij Christain wordt de kwaliteit en de versheid van de producten heel ernstig genomen. Dat was vroeger bij z’n vorige werkgevers al zo en dat is nu in Bistro Boudoir niet anders. De klasbak weet Frans-Belgische klassiekers in een verfijnd jasje te steken en voegt daar af en toe een eigen originele interpretatie aan toe. In zijn open keuken transformeert de nog altijd immer ambitieuze Christian lokale seizoensproducten in appetijtelijke creaties. De langoustines met heerlijke kruidenboter waren perfect op smaak, bij de Knokse aardappel was het kruim heerlijk gepureerd en de zure room vormde een gepaste aanvulling. Een lokale specialiteit én een streling voor het oog én de smaakpapillen. De hoofdgerechten: de fazant was perfect bruin en lichtjes krokant gegaard en gekruid met daarbij prima texturen. Denk aan witloof, enkele mini worteltjes en spruitjes. De varkenswangetjes van hun kant met een licht bittere saus van Piedboeuf-bier waren bijzonder mals en sappig in de mond. Verrukkelijke saus erbij. Een serieus verwenmoment. De twee desserts waren eveneens echte bommetjes. De Tarte Tatin was op zich al een van de beste in z’n genre die we geproefd hebben. De sabayon was zoals die hoorde te zijn: heerlijk luchtig opgeklopt en de gepaste hoeveelheid ijs erbij.

Ook de wijnkaart is een lofzang op wat de internationale referenties te bieden hebben. Klassieke flessen in combinatie met verrassende wereldwijnen weten de betere wijnliefhebber te verleiden . Ga dat (her-)ontdekken, ga dat (vooral) proeven. Liefhebbers van de zoete zonde? Een ding is zeker: je verlaat de zaak maar beter niet voor je ook van een lekkere sabayon geproefd hebt.

Score

Presentatie: 9/10
Smaak: 10/10
Locatie & omgeving: 10/10
Bediening: 9/10
Prijs: 10/10

Totaal: 48/50

Noteer trouwens dat er elke middag een smakelijke tweegangenlunch voor € 22 geserveerd wordt.

3 reacties

Eddie Van Maele
Geschreven op 2022-12-15 14:22:26
Echt een topchef die de gastronomie eer aan doet ! Veel succes 👍👍👍
Hervé Lodewijckx, Brugge Sint-Andries
Geschreven op 2022-12-13 15:27:26
Een pluim en inderdaad: de tarte Tatin wil ik iedereen zeer, heel zeer aanbevelen. Hervé Lodewijckx, Brugge Sint-Andries
Anneleen De Visscher uit Varsenare
Geschreven op 2022-12-13 15:25:40
Eindelijk de beloning en de verdienste die dit restaurant verdient. Bij onze volgende trip naar Knokke zijn we er zeker graag weer bij. Anneleen De Visscher uit Varsenare

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.