Home > ‘Lek me Liptje Test’: AtelierD in Roeselare 48/50

‘Lek me Liptje Test’: AtelierD in Roeselare 48/50

Geschreven op 3 november 2021 om 11:44 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen langs bij het pas geopende AtelierD in Roeselare. De locatie is niet zo vanzelfsprekend (achter de Sportline-vestiging in de Koestraat) maar daar wacht je een bepaald hippe en exclusieve tafelervaring op hoog niveau.

Sneltest:

Voorgerecht:


-een bereiding van tonijn in combinatie met komkommer, radijs, furikake (een mengeling gemaakt van nori, sesam, wasabi en crispy ui)
-een gerecht op basis van heilbot, een crème van schorseneer met oude Rotterdamse kaas, een gepocheerd kwarteleitje en daarbij een lichte beurre blanc

Hoofgerecht:


-een stukje hertenkalf met een winterse groentengarnituur en een grand veneur saus

Dessert


-een combinatie van peer en chocolade, met anglaise van peer

Prijs: € 65 incl. aangepaste dranken, exclusief aperitief en koffie

Conclusie:
De Brugse chef Diego legt de lat voor zichzelf hoog. Als drievoudig finalist ‘Eerste Chef van België door club Prosper Montagné én finalist van Bocuse d’Or 21-23, hunkert hij steeds naar meer, streeft hij naar de top. Wie, zoals wij, van zijn Lunch Eatery mag genieten, mag zich een Bevoorrechte Fijnproever noemen. Diego heeft een passie voor perfectie met zijn topgerechten. De bereiding van tonijn was op het eerste zicht een ongewone smaakcombinatie, maar alle ingrediënten zorgden voor een verfrissend en best pittig begin. De kort aangebakken heilbot hoorde toe in de categorie ‘Hemels’ met vooral de mooie afwerking met krokante kaas er bovenop. Het hertenkalf met de groentjes was old school bereid en tot op de seconde perfect gegaard. Deze van oudsher klassieke combinatie wérkt steeds, zeker als ze zo goed is uitgevoerd als bij AtelierD. Het dessert was een speelse variatie maar ook hier weer op sterrenniveau bereid. Hulde ook aan de puike wijnkeuze. Slotsom: tafelen bij AtelierD heeft iets sacraals. Het kan niet anders of het gaat knallen.
www.atelier-d.group

Score

Ontvangst en bediening: 10/10 (één grote hartelijkheid).

Presentatie: 9/10

Smaak: 10/10

Interieur & omgeving: 9/10

Prijs: 10/10

Totaal: 48/50

4 reacties

R. Wymeersch
Geschreven op 2021-11-03 17:38:36
Jammer dat het een eind rijen is naar Roeselare. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en ik ben toch benieuwt en ik hoop er dit jaar met mijn man nog eens naartoe te gaan. R. Wymeersch, Varsenare
Bogaert
Geschreven op 2021-11-03 12:42:26
Volledig mee eens Zelf ondervonden Top
Silke
Geschreven op 2021-11-03 12:42:15
Sint-Kruis Boven!!!!! Silke
Linde van Mulken, Brugge
Geschreven op 2021-11-03 12:41:28
Ik heb de kookcapaciteiten van Diego nog leren kennen in een van zijn vroegere restaurants waar hij aan de slag was en mij zal zeker deze score niet verbazen. Kan ik zomaar langsgaan in Roeselare en wat zijn de openingsdagen? Linde van Mulken, Brugge

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.