Home > ‘Lek me Liptje Test’: Amuzee in Zeebrugge 47/50

‘Lek me Liptje Test’: Amuzee in Zeebrugge 47/50

Geschreven op 12 november 2021 om 11:05 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu. Deze week ging Het Nieuws van West-Vlaanderen langs in Restaurant Amuzee met onbelemmerd uitzicht over de Noordzee en een van de meest weidse plekken aan onze kust. Daar voegen chef-kok Laurent en gastvrouw Eline sinds half oktober een nieuwe dimensie toe aan het predicaat ‘foodsharing en eigentijdse smaken’. Een terugblik op drie uur weergaloos tafelen.

Sneltest:

Voorgerecht:


als voorgerecht kozen we voor ons beiden een driestappensharing Tapa Coquille (€ 22.50):
-gegrilde coquille met butternut en sambal
-carpaccio van coquille met citrusgel, bloemkool en appel
-een consommé van dashi met coquille, een scheermesje en kokkels

Hoofgerecht:


-turbotin met kappertjes, hoeveboter, kruidenolie en espuma van aardappel met garnaaltjes (€ 35)
-fazant met canneloni, gebrande ui, truffel en boschampignon (€ 34.50, + supplement foie gras € 5.

Dessert


-Dame blanche gemaakt van melk van een boerinnetje uit Oedelem samen met Madagascar vanille – echte fondantchocolade en vanilleroom (€ 12.50)
-Snaickers (verwijzend naar de familienaam van Eline), zeg maar een eigen interpretatie van een snickers met karamel, pinda en chocolade (€ 8)

Conclusie:
In Zeebrugge heb je verschillende restaurants waar een goed stuk vis de ‘hoofdmoot’ is. Bij Amuzee krijgt dat allemaal een creatieve invulling. Al van bij het wachthapje en de sharing als voorgerecht wisten we dat we ergens aten waar het bijzonder is. Alle gerechtjes blonken uit door smaak, balans en elegantie. Vooral de Oosterse pittige knipoog is de rode draad doorheen de drie tapagerechten. De tarbot als hoofdgerecht was een goed uit de kluiten gewassen topper, vol van smaak, zeer decoratief geserveerd en absoluut een genot om te eten. Noteer ook de smeuïge en verrassend samengestelde espuma. De fazant was perfect gebakken en met een passende canneloni erbij. Een knap staaltje van gedurfd en creatief zoethoudertje was de Snaickers, terwijl de Dame blanche obligaat kan klinken en smaken, maar door de pure ingrediënten kwam een onvermoede frisheid naar boven. Slotsom, Amuzee is een dikke omweg meer dan waard.
www.amuzee.be

Score

Ontvangst en bediening: 10/10

Presentatie: 9/10

Smaak: 10/10

Interieur & omgeving: 9/10

Prijs: 9/10

Totaal: 47/50

6 reacties

Buelens Lieve
Geschreven op 2021-11-14 10:05:02
Proficiat. Met jullie bekroning 👌👌
John
Geschreven op 2021-11-13 11:18:53
Proficiat doe zo voort
Nadine Vankeirsbilck
Geschreven op 2021-11-13 07:59:31
Zeker als komen ziet er allemaal lekker uit
Caroline
Geschreven op 2021-11-12 18:59:00
In 1 woord verrukkelijke keuken , topgastvrouw en mega chef en dit alles in een warm gezellig interieur
Carine Coene
Geschreven op 2021-11-12 18:50:33
Een dikke proficiat Laurent !
luc Boule
Geschreven op 2021-11-12 18:48:23
Laurentje goe bezig ! Mijn gasten waren ook héél aangenaam verrast ! Wij hebben zowat alles geprobeerd en de kaart leren kennen ... ons zie je zeker terug . Héél speciale wijnkaart ... de kenners zullen het appreciëren !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.