Home > Lek Me Liptje: Restaurant The Hobbit in hartje Brugge bestaat één jaar: 92/100

Lek Me Liptje: Restaurant The Hobbit in hartje Brugge bestaat één jaar: 92/100

Geschreven op 7 november 2024 om 07:05 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten. Afgelopen week werd het een tafeltje uitzoeken bij Restaurant The Hobbit in hartje Brugge. Het bekende restaurant in de Kemelstraat (vlak tegenover het bekende ‘Brugs Beertje’-café) heropende einde vorig jaar opnieuw de deuren en laat ons maar meteen zeggen: het gaat goed met The Hobbit. Heel goed want zowel Bruggelingen als toeristen hebben de weg naar dit charmant eetadresje opnieuw gevonden. Aan de charme en de romantiek van het interieur werd destijds niet geraakt: de open haard, de oude piano en het houten meubilair zijn (gelukkig) gebleven, maar al van bij de verwelkoming door gastvrouw Sévérine ontdek je als gast dat er passie en enthousiasme aanwezig zijn.

Sneltest

Restaurant Hobbit is en blijft een grillrestaurant waarbij bijna alles vertrekt vanaf het open vuur. A la carte kan men je als fijnproever volop uitleven in voorgerechten als (jawel, hier kan je ze nog bestellen) de kikkerbilletjes in room of look, calamaris met tartaarsaus en hoofdgerechten als ribbetjes gelakt of gekruid, gegrilde zalm of gamba’s met tartaarsaus, een varkenshammetje of een mix grill van 500 gram. Veel trouwe gasten, en dat zijn er nogal wat, kiezen voor een populaire meerkeuzemenu in drie gangen (€ 54) omdat het daarbij heerlijk en makkelijk kiezen is tussen vier voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts.

Wijzelf gingen voor een tweeklapper! Voor het hoofdgerecht koos mijn tafelgenote voor een kanjer van een varkenshammetje met lichte mosterdsaus (€ 30) vergezeld van een fris slaatje en een aardappel in de schil. Deze kant van de tafel mocht zich ontfermen over gegrilde gamba’s (€ 32) met verse tartaarsaus. Alles lekker sappig gegrild en aangevuld met een frisse salade en ook hier een aardappel in de schil. De gamba’s kwamen perfect gegaard van de grill op tafel. Ze zien er dan in de heerlijke olijfolie het mooist uit en zijn eveneens makkelijkst om te pellen. Ze hadden hun delicate smaak en een stevige textuur. Het gelakte varkenshammetje (zeg maar ‘ham’) had die zalige smaak die aan barbecue en de zomer deed denken. Echt wel vlees om, ook letterlijk, duimen en vingers van af te likken.

Buikje vol zou je zeggen maar daar kwam nog een ‘vurige’ crème brulé (€ 10) in vlam op tafel plus een warme appeltaart met verse slagroom en ijscrème (€ 10). Alles mooi op tijd geserveerd (er zat overigens nog flink wat volk op deze mistige en donkere weekdag in Brugge).

Conclusie

Dol op een romantisch decor waar Belgische klassiekers een hoofdrol opeisen? Waar je gastvrij ontvangen wordt en waar de tijd zo voorbij vliegt. Dan is The Hobbit in hartje Brugge (zijstraat van de Steenstraat) ongetwijfeld your place to be. Dit no-nonsens restaurant staat voor echte gezelligheid en intensiteit in je bord. Voor wie houdt van een retrolook, grillgerechten en een democratische prijs zal zich een bezoek aan The Hobbit nooit of te nimmer beklagen. We beloonden ons bezoek dan ook met een mooi verdiende 92/100 score.

Score

Presentatie: 18/20
Smaak: 18/20
Locatie & omgeving: 19/20
Bediening: 18/20
Prijs: 19/20

Totaal: 92/100

The Hobbit, Kemelstraat 8, 8000 Brugge. Alle info op www.thehobbit.be

 

 

3 reacties

Annelies Deryckere
Geschreven op 2024-11-07 15:36:13
Annelies Deryckere: Zeker iets om over na te denken
Ronny Demuynck
Geschreven op 2024-11-07 12:05:39
Altijd een heel goei combinatie: eerst eentje gaan drinken in 't Brugse Beertje en nadien een lekker stuk vlees in den Hobbit. Meer moet da nie zijne om een mens gelukkig te maken. Bruggeling Ronny Demuynck
Bob Lodewijckx en Bea Vercauteren
Geschreven op 2024-11-07 08:52:07
In den Hobbit zijn we 15 jaar geleden voor het eerst gaan eten op onze date in Brugge. Nu zie ik dat het terug geopent is. Dat moeten we dus nog eens overdoen binnenkort. Bob Lodewijckx en Bea Vercauteren. Tielt

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.