Lek Me Liptje. Café Partagé, Smedenstraat in Brugge: 95/100 score
‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve en geheel onafhankelijke test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten in een West-Vlaams restaurant. Een paar dagen geleden mochten we een tafeltje uitzoeken in het pop-uprestaurant Café Partagé, zowat halfweg de Smedenstraat in Brugge.
Passie voor smaak en service
Maertens Food & Events opende een paar dagen geleden (vrijdag 23 oktober) een tijdelijk pop-uprestaurant in samenwerking met Café Partagé. Nog tot en met 28 december toveren deze enthousiaste ondernemers de locatie om tot een sfeervolle plek waar gastronomie, gezelligheid en beleving centraal staan. Werkelijk alles wordt tijdens die periode gedaan om de gasten een totaalbeleving aan te bieden en dat op alle vlakken. Bedoeling is om met dit initiatief de vele boeiende en smaakvolle cateringactiviteiten extra in de kijker zetten en de passie voor smaak en service met een breder publiek delen.
En die beleving is er zeker. Beginnend met de open keuken waarin het fine dining-concept start met de keuze uit een vijf- of zesgangenmenu, dit met aandacht voor verse, seizoensgebonden producten en een verfijnde presentatie. Overigens zijn de feestdagen niet veraf meer. Tijdens de eindejaarsperiode biedt Maertens Food & Events bovendien afhaalmaaltijden voor kerst en oudjaar aan. Ideaal voor wie thuis wil genieten van een feestelijke maaltijd zonder stress, maar mét culinaire flair.
Sneltest


De aanwijzing voor onze plaats vlakbij de open keuken verliep gastvrij en bijzonder vriendelijk. Er werd geopend met ‘Carpaccio van rund’ (rucola, gekonfijte tomaatjes, groene olijfjes, Parmezaanse kaas, balsamicocrème en truffelmayonaise). Het komt mooi geserveerd als een schilderijtje op tafel en smaakt heerlijk fris en perfect gekruid. Wat volgt is een ‘Halve kreeft’ met een zalige beurre noisette en gefrituurde tomaatjes erbij geserveerd. De kreeft is perfect gaar want het vlees gaat makkelijk van de schelp. Maar we onthouden vooral de fantastische bereide beurre noisette erbij.


Klaar voor het volgend gastronomisch avontuur met de ‘Risotto met Zeebaars’ met fijne boschampignons, groene asperges en Parmezaanse kaas. Zelden zo’n verrukkelijke risotto gegeten, maar tegelijk hulde ook voor de lekker met zwarte peper gekruide en krokante zeebaars. Het gouden bestek klaar het hoofdgerecht ‘Hertenfilet met portosaus’ met knolselder, Chinese kool, bimi, champignons en amandelkroketjes. Elke hap van deze vleesklassieker is een ‘wow’-avontuur. Alles mooi gedresseerd, goed warm opgediend en telkens met de juiste toevoeging erbij. Dit getuigt van klasse. Als ‘Kenners van de Orde van de Zoetebekken’ is het als afsluiter nog maar eens uitbundig genieten van de ‘Panna cotta van witte chocolade’ met fantasie van framboos erbij. De drang om met m’n vinger het laatste restje dessert uit te likken haalde het van de etiquette.


Conclusie
De herfst en winter brengen een overvloed aan karaktervolle producten en dat laat chef Nicolas graag proeven. Het lukt hem perfect om traditie en verfijning in perfecte balans brengen. Het is duidelijk dat chef Nicolas Maertens van Maertens Food and Events zijn metier door en door kent. De bereidingen en gerechten zijn letterlijk op maat van de gast met een vijf- of zesgangenmenu die de gasten op het puntje van hun stoel krijgen. Overigens zijn de feestdagen niet veraf meer. Tijdens de eindejaarsperiode biedt Café Partagé & Maertens Food & Events bovendien afhaalmaaltijden voor kerst en oudjaar aan. Ideaal voor wie thuis wil genieten van een feestelijke maaltijd zonder stress, maar mét culinaire flair.
Score
Presentatie: 19/20
Smaak: 19/20
Locatie & omgeving: 19/20
Bediening: 19/20
Prijs: 19/20
Totaal: 95/100
5-gangenmenu €89, met aangepaste wijnen (incl. dessertwijn) en water + €36. *kaasbordje +€14
Alle info op www.maertensfoodandevents.be