Home > Lek Me Liptje. Café Partagé, Smedenstraat in Brugge: 95/100 score

Lek Me Liptje. Café Partagé, Smedenstraat in Brugge: 95/100 score

Geschreven op 28 oktober 2025 om 12:01 door Mario De Wilde

‘Lek Me Liptje Test’ is een culinaire rubriek waarbij de redactie proefondervindelijk een objectieve en geheel onafhankelijke test uitvoerde van een menu of een aantal gerechten in een West-Vlaams restaurant. Een paar dagen geleden mochten we een tafeltje uitzoeken in het pop-uprestaurant Café Partagé, zowat halfweg de Smedenstraat in Brugge.

Passie voor smaak en service 

Maertens Food & Events opende een paar dagen geleden (vrijdag 23 oktober) een tijdelijk pop-uprestaurant in samenwerking met Café Partagé. Nog tot en met 28 december toveren deze enthousiaste ondernemers de locatie om tot een sfeervolle plek waar gastronomie, gezelligheid en beleving centraal staan. Werkelijk alles wordt tijdens die periode gedaan om de gasten een totaalbeleving aan te bieden en dat op alle vlakken. Bedoeling is om met dit initiatief de vele boeiende en smaakvolle cateringactiviteiten extra in de kijker zetten en de passie voor smaak en service met een breder publiek delen.

En die beleving is er zeker. Beginnend met de open keuken waarin het fine dining-concept start met de keuze uit een vijf- of zesgangenmenu, dit met aandacht voor verse, seizoensgebonden producten en een verfijnde presentatie. Overigens zijn de feestdagen niet veraf meer. Tijdens de eindejaarsperiode biedt Maertens Food & Events bovendien afhaalmaaltijden voor kerst en oudjaar aan. Ideaal voor wie thuis wil genieten van een feestelijke maaltijd zonder stress, maar mét culinaire flair.

Sneltest

De aanwijzing voor onze plaats vlakbij de open keuken verliep gastvrij en bijzonder vriendelijk. Er werd geopend met ‘Carpaccio van rund’ (rucola, gekonfijte tomaatjes, groene olijfjes, Parmezaanse kaas, balsamicocrème en truffelmayonaise). Het komt mooi geserveerd als een schilderijtje op tafel en smaakt heerlijk fris en perfect gekruid. Wat volgt is een ‘Halve kreeft’ met een zalige beurre noisette en gefrituurde tomaatjes erbij geserveerd. De kreeft is perfect gaar want het vlees gaat makkelijk van de schelp. Maar we onthouden vooral de fantastische bereide beurre noisette erbij.

Klaar voor het volgend gastronomisch avontuur met de ‘Risotto met Zeebaars’ met fijne boschampignons, groene asperges en Parmezaanse kaas. Zelden zo’n verrukkelijke risotto gegeten, maar tegelijk hulde ook voor de lekker met zwarte peper gekruide en krokante zeebaars. Het gouden bestek klaar het hoofdgerecht ‘Hertenfilet met portosaus’ met knolselder, Chinese kool, bimi, champignons en amandelkroketjes. Elke hap van deze vleesklassieker is een ‘wow’-avontuur. Alles mooi gedresseerd, goed warm opgediend en telkens met de juiste toevoeging erbij. Dit getuigt van klasse. Als ‘Kenners van de Orde van de Zoetebekken’ is het als afsluiter nog maar eens uitbundig genieten van de ‘Panna cotta van witte chocolade’ met fantasie van framboos erbij. De drang om met m’n vinger het laatste restje dessert uit te likken haalde het van de etiquette.

Conclusie

De herfst en winter brengen een overvloed aan karaktervolle producten en dat laat chef Nicolas  graag proeven. Het lukt hem perfect om traditie en verfijning in perfecte balans brengen. Het is duidelijk dat chef Nicolas Maertens van Maertens Food and Events zijn metier door en door kent. De bereidingen en gerechten zijn letterlijk op maat van de gast met een vijf- of zesgangenmenu die de gasten op het puntje van hun stoel krijgen. Overigens zijn de feestdagen niet veraf meer. Tijdens de eindejaarsperiode biedt Café Partagé & Maertens Food & Events bovendien afhaalmaaltijden voor kerst en oudjaar aan. Ideaal voor wie thuis wil genieten van een feestelijke maaltijd zonder stress, maar mét culinaire flair.

Score

Presentatie: 19/20
Smaak: 19/20
Locatie & omgeving: 19/20
Bediening: 19/20
Prijs: 19/20

Totaal: 95/100

5-gangenmenu €89, met aangepaste wijnen (incl. dessertwijn) en water + €36. *kaasbordje +€14

Alle info op www.maertensfoodandevents.be

 

 

5 reacties

Bruno Permentier
Geschreven op 2025-10-29 09:41:15
Beste Verdonck. Ik denk niet dat je in een sterrenrestaurant voor minder dan 90 euro een vijfgangenmenu krijgt. Dat zal volgens mij al rap het dubbele zijn, vooral in de aanloop naar de feestdagen. We zijn zelf tweede verblijver van Knokke-Heist (Duinebrgen eigenlijk) en de prijzen bij de gewone restaurants hier zijn duurder. Dus je best eens goed informeren vooraleer je reageert. Bruno Permentier
R. Verdonck
Geschreven op 2025-10-29 08:14:44
Kurieus dat er aan een popup zoveel punten gegeven word. Chieke restaurants als Van Cleve en Boury krijgen deze scoores. Daar moet meer achter zitten. R. Verdonck. Oostkamp
Machteld Willems
Geschreven op 2025-10-29 07:28:18
Dat moet wel lekker geweest zijn, maar goedkoop is het niet. Ik heb twee kinderen, een van zes en een negen jaar, waarmee we kerstavond zouden willen vieren. Zijn er kinderporties en prijzen? Machteld Willems
Nicolas Maertens
Geschreven op 2025-10-28 18:37:56
Beste Luc, Voor de feestdagen zullen we ook een vegetarische menu voorzien. Hou alvast onze socials (instagram en facebook) in de gaten of onze site www.maertensfoodandevents.be, want de menu's komen binnenkort online. Met vriendelijke groeten Team Maertens Food and Events
Luc Craeymeersch
Geschreven op 2025-10-28 13:06:07
Zijn er andere gerechten af te halen of alleen de menu's die aan bod kwamen in de reportage. We krijgen in december onze dochter en haar Canadese verloofde op bezoek en zouden het ons gemakkelijk en toch lekker wilden houden. Hou er rekening mee dat onze schoonzoon geen vlees of vis eet. Luc Craeymeersch. Sint-Michiels

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.