Home > Leider Bredene wint na heerlijke pot voetbal topper op het veld van Jong Male

Leider Bredene wint na heerlijke pot voetbal topper op het veld van Jong Male

Geschreven op 13 februari 2023 om 08:27 door Mario De Wilde

Topwedstrijden die aangekondigd worden als veelbelovend en spannend, draaien vaak uit op een sisser. Maar wat leider Bredene en eerste achtervolger Jong Male gisteren op het Brugse kunstgras etaleerden, loste alle verwachtingen ruimschoots in. Ondanks Male drie pionnen, Masselus, Brunin en Vanthorreet, noodgedwongen langs de lijn moest houden, werd een heerlijke pot voetbal met in de eerste helft al gekruid met vijf doelpunten. Al van bij het eerste fluitsignaal zagen de vele toeschouwers dat beide ploegen er meteen voor wilden gaan. Na 8 minuten duwde de bezoekende centrumspits en goalgetter Dieter Wittesaele de 1-0 binnen. Maar Jong Male zette vijf minuten later al orde op zaken met een prachtige gelijkmaker van Damy Ide. Die laatste zette de thuisploeg nog geen vijf minuten later op voorsprong maar op het halfuur sloeg Bredene opnieuw toe en bracht de bordjes weer in evenwicht. Het spel golfde in snel tempo over en weer en op een tegenaanval bediende Peremans de haast ongrijpbare Wittesaele die er 2-3 van maakte. Jong Male uitgeteld? Nee, hoor want met een sublieme vrije trap knalde Damy Ide op de kruising en de bal sprong niet over de lijn maar weer het veld in. Net geen zuivere hattrick voor de Bruggeling. Met een 2-3 achterstand gingen beide ploegen de rust in. De tweede helft was van mindere kwaliteit omdat Bredene vooral de voorsprong wilde beveiligen. Toch kreeg Jong Male nog ruim kans op de (verdiende) gelijkmaker. Jong Male kreeg een strafschop maar Damy Ide mikte die op de paal. De groenwitten van voorzitter Guido Vandille bleven jagen om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen maar Birger Longueville miste tweemaal de kans. Met die zege loopt Bredene plots zeven punten uit op Jong Male dat opnieuw voorbijgestoken wordt door Ardooie dat op vier punten van Bredene volgt. In ieder geval was de toeschouwer de grote winnaar. In onze oh, zo veelbezongen Belgische Pro League zagen we vijf draken van ‘gesloten’ wedstrijden met telkens stug verdedigende teams. Deze pot voetbal tussen Jong Male en Bredene was een hosanna voor het provinciale voetbal.