Home > Lees jij straks mee met de Ichtegemse leesjury?

Lees jij straks mee met de Ichtegemse leesjury?

Geschreven op 16 augustus 2021 om 10:46 door Mario De Wilde

Eind september start ‘De Leesjury’ voor het vierde jaar op rij terug op in Groot-Ichtegem. Wil je nog aansluiten bij één van onze leesgroepen? Dan is het nù het moment om in te schrijven! De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. In mei 2021 is de naam veranderd van ‘KJV – Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen’ naar ‘de Leesjury’. De huisstijl is een ontwerp van vormgever Kris Demey en illustrator S. Vanbelle.
Een nieuwe naam, een nieuwe website en een nieuwe look, maar de werking blijft grotendeels hetzelfde. Schepen van bibliotheek, Magali Segers, legt uit: “De juryleden krijgen per leesjaar een lijst van 8 boeken om te beoordelen. Ze komen in kleine groepjes samen om te praten over de boeken. We starten eind september al voor de 4de keer op. Iedereen die wil, kan deelnemen. Ook kinderen met dyslexie zijn welkom!”
“Tot vorig jaar organiseerden we 3 leesgroepen, maar vanaf dit jaar worden het er 4”, zegt de schepen. “Een groep voor het 3de en 4de leerjaar, voor het 5de en 6de leerjaar, voor het 1ste en 2de middelbaar en een laatste groep voor het 3de en 4de middelbaar. Bovendien kan iedereen die niet kan aansluiten bij de bijeenkomsten, zich ook aanmelden als thuislezer!”

“We komen per leesjaar 5 keer samen om de boeken te bespreken. Dit gaat door op woensdagavond van 18 tot 19 uur (Ichtegem) en op vrijdagavond van 18 tot 19 uur (Eernegem)”, aldus Magali Segers. “Inschrijven voor het leesjaar 2021-2022 kan nog tot 5 september via https://ichtegem.bibliotheek.be/de-leesjury. Deelnemen is gratis. En niet onbelangrijk: we eindigen het jaar met een slotfeest”, knipoogt de schepen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.