Home > Video: Leerlingen van De Zonnetuin St. Kruis brengen ‘kleur’ naar WZC De Zeventorentjes

Video: Leerlingen van De Zonnetuin St. Kruis brengen ‘kleur’ naar WZC De Zeventorentjes

Geschreven op 6 oktober 2020 om 13:41 door Mario De Wilde

Gisteren kwam een groep leerlingen van basisschool De Zonnetuin uit Sint-Kruis op bezoek naar woonzorgcentrum De Zeventorentjes in Assebroek. Ze hadden 300 fleurig ingekleurde kaartjes en een persoonlijke boodschap bij voor de bewoners. De actie kadert in het project “Knutselboost” dat vrouwenvereniging VIVA-SVV en seniorenvereniging S-Plus lanceerden in het heetst van de coronastrijd.

Ellen KIMPE (S-Plus): “COVID-19 zet sinds maart de wereld op zijn kop, voor kinderen, gezinnen en ouderen. Ze zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. We haakten daarom met VIVA-SVV en seniorenvereniging S-Plus de armen in elkaar voor het project ‘Knutselboost’. Er werden 500 knutselzakjes aan kwetsbare gezinnen verdeeld. Nog eens 1000 fleurig ingekleurde kaartjes vonden hun weg naar bewoners van woonzorgcentra in West-Vlaanderen. Op die manier brengen we kinderen op een coronaveilige manier in contact met ouderen. Bovendien bood het initiatief een uitweg voor gezinnen, die tijdens de lockdown een creatieve pauze konden nemen met hun kinderen.”

De creatieve boodschappen van de kinderen op de vergeet-mij-niet-kaartjes zijn een hart onder de riem voor de bewoners van woonzorgcentra. Dat konden ook de leerlingen van basisschool De Zonnetuin vaststellen, toen ze “hun” 300 vergeet-mij-niet-kaartjes maandag in Assebroek overhandigden. Directeur Bart De Troyer nam het geëngageerde geschenk in ontvangst namens alle bewoners van WZC De Zeventorentjes.

Bart De Troyer: “Het zijn kleine gebaren zoals deze die onze ouderen weer even doen opfleuren. Want ook al ligt de coronapiek van dit voorjaar al even achter ons, waakzaamheid blijft nodig en bezoekjes verlopen hier nog steeds minder soepel dan we vroeger gewoon waren. Toch doen we er alles aan om onze mensen elke dag een goed gevoel te geven. Met extra verrassingspost zoals deze kaartjes, lukt dat des te beter.”
Samen met de kaartjes bracht de delegatie van basisschool De Zonnetuin ook echte vergeet-me-nietjes mee. Met de bloempjes geven de kinderen aan dat ze de senioren niet vergeten.

Schepen Pablo Annys: “Ik ben oprecht fier op dit brede engagement van de mensen van VIVA-SVV, S-Plus én het team van De Zonnetuin. Het bewijst dat we in Brugge, ook wanneer het even moeilijker gaat, naar verbinding blijven zoeken. Als we met wat kleur en een bloemetje een glimlach kun toveren op de mensen die in een woonzorgcentrum wonen, dan maken we echt het verschil. Onze welzijnsvereniging staat immers garant voor zorg met een plus. Door veel helpende handen en de inzet van deze ‘jonge rakkertjes’ kunnen we die zorg elke dag vorm geven. Dat is hartverwarmend.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.