Home > Leerlingen SBSO De Varens deden unieke ervaring op in Cactus Muziekcentrum in Brugge

Leerlingen SBSO De Varens deden unieke ervaring op in Cactus Muziekcentrum in Brugge

Geschreven op 13 juni 2024 om 08:24 door Mario De Wilde

Het afgelopen schooljaar is een inspirerende nieuwe samenwerking ontstaan tussen SBSO De Varens en Cactus Muziekcentrum in Brugge. Leerlingen van opleidingsvorm 2 van De Varens kregen de unieke kans om op werkplekleren te gaan bij dit gerenommeerde muziekcentrum. Deze samenwerking bood de leerlingen een waardevolle ervaring die hun persoonlijke en professionele ontwikkeling stimuleerde.

Cactus Muziekcentrum, bekend om zijn levendige muziekcultuur en breed scala aan evenementen, opende zijn deuren voor de leerlingen van De Varens in het kader van werkplekleren. De leerlingen werden betrokken bij diverse ondersteunende activiteiten binnen het muziekcentrum. Zo hielpen ze bij het onderhoud van de bar, het aanvullen van de drankvoorraad, het poetsen van het café en de foyer, en het klaarzetten van het café voor optredens en evenementen. Ook verzorgden ze de groene zones rondom het muziekcentrum. De feedback van zowel de leerlingen als het personeel was tot nu toe zeer positief.

Ervaring opdoen in een unieke werkomgeving

“We zijn erg enthousiast over deze samenwerking,” klinkt het bij De Varens. “Onze leerlingen kregen hiermee de kans om in een unieke werkomgeving ervaring op te doen, wat hun zelfvertrouwen en competenties aanzienlijk zal vergroten. Bovendien leerden ze hier waardevolle sociale vaardigheden door de interactie met collega’s en vrijwilligers van het muziekcentrum.” De begeleiding van de leerlingen werd verzorgd door zowel de ervaren professionals van Cactus Muziekcentrum als Robbie Vanbaelenberghe, leerkracht bij De Varens. “Deze samenwerking was een mooi voorbeeld van hoe onderwijs en praktijk kunnen samenkomen om jongeren met een beperking de beste kansen te bieden,” zegt Robbie. “Het biedt hen niet alleen de mogelijkheid om praktische werkervaring op te doen, maar ook om deel uit te maken van een bruisende en inspirerende omgeving.”

Ook bij Cactus zijn ze enthousiast over de samenwerking. “We vonden het fantastisch om de leerlingen te zien openbloeien,” aldus Janne Cuvelier, verantwoordelijke publiekswerking bij Cactus Muziekcentrum. “Op woensdagochtend, wanneer de leerlingen van de Varens langskwamen, is er altijd wat meer leven in de brouwerij. Nadat de Varens hier zijn geweest zag ons muziekcentrum er op z’n best uit. Het is een samenwerking die we koesteren.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.