Home > Leerlingen KTA Brugge winnen ontwerpwedstrijd ‘Design your own beanbag’

Leerlingen KTA Brugge winnen ontwerpwedstrijd ‘Design your own beanbag’

Geschreven op 28 juni 2021 om 12:18 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag werden de laureaten bekendgemaakt van de HOWESt-wedstrijd ‘Design your own beanbag’. KTA Brugge kaapte de twee eerste prijzen weg: de eerste plaats was voor Gerben Van de casteele en de tweede prijs was voor Ian Couckuyt, beide uit het zesde jaar Digital Design, Print & Sign van KTA Brugge. De ontwerpwedstrijd was een initiatief van de graduaatsopleiding Online & Offline Graphic Design van Howest. Met de wedstrijd – met als thema ‘vrijheid’ – wilde men jongeren uit het zesde en zevende jaar de kans geven om zich van hun creatiefste kant te laten zien.

Bij de afdeling Digital Design (print & sign) KTA Brugge nemen ze graag deel aan wedstrijden als deze: voor de leerlingen is het een ervaring om opdrachtgericht te leren werken onder tijdsdruk, de leerkrachten kunnen goed inschatten hoe ver de leerlingen staan. De aanpak was als volgt: tijdens de ontwerpfase was er een brainstorm over waar vrijheid voor staat. Daarna werd een mindmap gemaakt. Die bracht beelden naar voren als vogels die vrijgelaten worden en vliegen, maar ook beelden van open grenzen en vrede.

Gerben won een megazitzak met zijn eigen ontwerp. KTA Brugge als school ontvangt bovendien drie zitkubussen met zijn winnend design en het logo van de school. Ian kreeg een zitkubus met zijn ontwerp. Beide laureaten kunnen binnenkort ook een duo-workshop in de Mind- en Makerspace (MaM) in Brugge komen bijwonen.
Allebei willen ze verderstuderen in deze richting waarbij ze eerst nog het 7de jaar afwerken. De directie en de leerkrachten Digital Design (print & sign) van KTA Brugge zijn trots op deze prachtige afsluiter van het schooljaar en wensen beide leerlingen een mooie vakantie en veel succes toe!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.