Home > Leerlingen kappersopleiding in KTA Brugge kregen gloednieuw lokaal

Leerlingen kappersopleiding in KTA Brugge kregen gloednieuw lokaal

Geschreven op 18 november 2019 om 17:27 door Mario De Wilde

De kappers in opleiding van het KTA Brugge van scholengroep impact zitten helemaal in het nieuw. Hun leerplek kreeg een hedendaags, functioneel én stijlvol interieur met ruimte voor kaders met leuke quotes over haar en het kappersberoep. Maar helemaal vernieuwend is de manier waarop de kappers nu werken; op een iPad hebben ze al hun opleidingsmateriaal meteen en altijd bij de hand via het digitale platform Pivot Point LAB.
Francis Verscheure, technisch adviseur, en vakgroepvoorzitter Sabine Vandamme zijn enthousiast: de tool geeft leerlingen de kans om op eigen tempo de lessen voor te bereiden, thuis en in de klas technieken te bekijken en het resultaat van hun kapbeurt te vergelijken. Leraars kunnen dan weer prima de vooruitgang van de leerlingen volgen, maar ook bijhouden hoe ver zij zelf staan met het invullen van hun leerdoelen.
Mevrouw Vandamme wijst erop dat de tool heel gepersonaliseerd kan worden ingezet: ‘ Zef ben ik rechtshandig en valt het dus niet mee om aan linkshandige kappers in spe te tonen hoe zij bijvoorbeeld hun schaar moeten houden. De filmpjes geven zowel voor links- als voor rechtshandigen uitleg’ Ook leerling Stacey Wouters ziet voordelen: ‘we kunnen nu veel autonomer werken en oefenen en onszelf evalueren’.
Op aangeven van haar collega-leerling Delphine Lowyck werd ook gezocht naar een manier om de kapsels van tekeningen die de toekomstige kappers maakten meteen digitaal in te voeren. ‘Zo helpen onze leerlingen met hun suggesties de digitale tool groeien’, vindt Sabine Vandamme.

Foto: uiterst rechts vakgroepvoorzitter Sabine Vandamme, naast haar technisch adviseur Francis Verscheure, uiterst links Petra De Schepper, Lien Hautekeete en Wim Vankerckvoorde, resp. Adjunct-directeur en ditecteur KTA en De Algemeen Directeur van scholengroep impact.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.