Home > Leerlingen in De Panne planten 50.000 bloembollen op 31 locaties

Leerlingen in De Panne planten 50.000 bloembollen op 31 locaties

Geschreven op 28 oktober 2023 om 07:46 door Mario De Wilde

Gisteren heeft De Panne haar steentje bijgedragen aan de plantactie ‘50.000 bloembollen voor Flanders Fields’ van Toerisme Vlaanderen en Westtoer. Het lokaal bestuur plantte samen met leerlingen van de Leerplaneet, de Sint-Pietersschool en het Go! Atheneum Veurne Centrum bloembollen aan het herdenkingsmonument WO I – WO II in de Heldenweg in Adinkerke.

WO I-themajaar ‘LANDSCAPES Ι Feel Flanders Fields’
Het themajaar ‘LANDSCAPES Ι Feel Flanders Fields’ belicht het herdenkingslandschap van de Westhoek: de talloze begraafplaatsen, kraters, bunkers en monumenten die velden en dorpen tekenen. Een aantal van deze sites werd trouwens sinds kort erkend als UNESCO-Werelderfgoed. Het themajaar bundelt maar liefst 25 herdenkingsprojecten, waaronder ’50.000 bloembollen voor Flanders Fields’.

Bloembollen voor de vrede
Tussen 3 oktober en 11 november worden op niet minder dan 31 locaties bloembollen geplant voor de vrede. Daarbij werd niet gekozen voor een klassieke herdenkingsbloem, maar voor de Allium (sierui). Deze bloem staat symbool voor bescherming en het afwenden van gevaar, is eenvoudig te planten, vergt weinig onderhoud en zal verschillende jaren bloeien in de lente. Bovendien is de bloem geliefd bij bijen en vlinders wat een grote impact heeft op de biodiversiteit.

Maar het project is niet alleen goed voor de biodiversiteit. Door de actieve samenwerking van jong en oud, inwoner en bezoeker wordt ook een verbindende vredesboodschap uitgedragen over alle nationaliteiten heen. Een vredesboodschap die o zo belangrijk is, gezien de actuele situatie in de wereld. Een groots en verbindend vredesproject in het unieke herdenkingslandschap van de Westhoek!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.