Home > Leerlingen Hotel- en Toerismeschool Spermalie verzorgden banket tijdens staatsbezoek Nederlands vorstenpaar

Leerlingen Hotel- en Toerismeschool Spermalie verzorgden banket tijdens staatsbezoek Nederlands vorstenpaar

Geschreven op 22 juni 2023 om 11:29 door Mario De Wilde

Het is al de derde keer dit schooljaar dat de leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie uit Brugge een opdracht kregen voor ons Belgisch Koningshuis. Op 20 december trokken zij met 57 leerlingen van het 5de en 6de jaar Horeca en Restaurant en keuken en 4 begeleiders naar het Paleis te Brussel voor het verzorgen van de receptie van het traditionele kerstconcert.

Op 1 juni laatstleden werden zij opnieuw uitgenodigd, ditmaal voor het bedienen van de lunch voor Koningin Mathilde en de juryleden van de Koningin Elisabethwedstrijd. Toen gingen ze aan de slag met 39 leerlingen van het 5de jaar en 3 begeleiders. De leerlingen werden na de lunch persoonlijk door de Koningin bedankt.

De derde opdracht werd echter de ’top of the bill’. Al enkele maanden geleden werd de school gevraagd om leerlingen te voorzien voor het evenement van het jaar voor ons Koningshuis: het staatsbanket ter gelegenheid van het staatsbezoek Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima der Nederlanden.

Er werd gevraagd om een 70-tal jongens te voorzien, want de bediening van een staatsbanket gebeurt volgens traditie in lakei- en hofmeesteruniformen. In maart ging de school met alle leerlingen (4de, 5de, 6de en 7de jaars) een dag naar het kasteel in Laken om de uniformen te passen en te labelen.

In april kwam de hofmeester van de Koning langs op school voor een eerste repetitie. Bedienen in het kasteel verloopt anders dan tijdens een gewoon banket en dat heeft wel wat oefening nodig, zeker voor de jongere leerlingen, de ‘vierdes’, die op deze manier werden getraind voor de opdracht. Afgelopen dinsdag was het dan zover, de dubbeldekker autocar stond voor de deur, de laatste briefing werd gegeven. De coördinatie lag in handen van Sabrina Caeckaert (TAC) en Erwin Buzeyn TA, samen met vier begeleidende leraren zorgden ze ervoor dat alles in goede banen werd geleid.

Sabrina Caeckaert: “Dit was een mooie afsluiter van hun schooljaar. De leerlingen waren onder de indruk van het mooie kader, de gasten, de organisatie. Er kwam stress bij kijken, maar ze deden het uitstekend. Wij kregen complimenten van het Koningshuis en van aanwezige prominente gasten. Wij zijn heel fier op ons Spermalieteam!”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.