Home > Leerlingen De Vuurtoren uit Knokke protesteren tegen geweld op vrouwen

Leerlingen De Vuurtoren uit Knokke protesteren tegen geweld op vrouwen

Geschreven op 1 december 2022 om 15:12 door Mario De Wilde

Sinds 2008 wordt de campagne ‘orange the world, Say No to Violence against Women’ wereldwijd onder de aandacht gebracht. Deze campagne werd destijds door de VN in het leven geroepen en wordt meegedragen door Soroptimist International, een NGO die zich wereldwijd inzet voor vrouwen en meisjes met de klemtoon op onderwijs en opleiding.

Deze campagne focust zich gedurende 16 dagen op de bewustwording van seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes. De data zijn niet zomaar gekozen want 25 november was het namelijk de Internationale Dag tegen Geweld tegenover Vrouwen en op 10 december is het Internationale Mensenrechtendag.

Dit jaar focust de campagne op het thema ‘Read the Signs’  en wordt aandacht gevraagd voor het herkennen van tekens van geweld binnen een relatie. Het doel van deze campagne is het geweld tegen vrouwen en bij uitbreiding partnergeweld en huiselijk geweld te voorkomen. Want geweld stopt niet vanzelf. Bewustwording, herkennen van tekenen van geweld, openheid en daadkracht maken dat we er samen iets kunnen aan doen.

Ook Soroptimist Club Knokke Oostkust werkt actief mee aan deze campagne en kan hiervoor ook rekenen op het gemeentebestuur. Elk jaar opnieuw van 25 november tot en met 10 december kleuren gebouwen, monumenten, bomen… oranje. De leden van Soroptimist International kunnen dankzij acties en projecten die ze samen opzetten, de levenskwaliteit van vrouwen en kinderen verbeteren. Ze gebruiken hiertoe hun netwerk en ervaring en streven naar het beste, het optimum, voor vrouwen wereldwijd, met de klemtoon op onderwijs en opleiding.

Heb je interesse om deel uit te maken van deze serviceclub en je in te zetten om de leefomstandigheden van vrouwen en kinderen te verbeteren, mee te helpen aan acties, projecten tot een goed einde te brengen? Neem een kijkje op www.soroptimist.be of stuur een mail naar knokke-oostkust@soroptimist.be voor meer info. Je bent welkom!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.