Home > Leerlingen Atheneum Jan Fevijn maken kortfilm voor Nederlands filmfestival Tegenstroom

Leerlingen Atheneum Jan Fevijn maken kortfilm voor Nederlands filmfestival Tegenstroom

Geschreven op 14 oktober 2019 om 09:22 door Mario De Wilde

Onder leiding van Nederlands filmregisseur Leslie Verbeeck hebben 9 leerlingen van Atheneum Jan Fevijn de voorbije weken samengewerkt met 10 Nederlandse jongeren in het kader van een filmproject. Het resultaat daarvan is op 18 oktober om 15 uur te zien in het Ledeltheater Oostburg tijdens het Tegenstroom Internationaal Filmfestival voor de Korte Film. Het project van Tegenstroom wordt mee mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Nederland en heeft als doel de grenzen tussen Belgische en Nederlandse jongeren te laten vervagen.

Regiseur Leslie Verbeeck nam 9 leerlingen van Atheneum Jan Fevijn uit verschillende studierichtingen twee volledige dagen mee in het proces van het maken van een documentaire. Dat gebeurde in kleine groepen, samen met een tiental leerlingen van Nederlandse scholen uit Oostburg, Terneuzen en Goes. Op 21 september gingen de Brugse leerlingen hiervoor naar het Nederlandse Groede, op 5 oktober waren de Nederlandse jongeren hiervoor te gast in Brugge. Samen maakten ze kennis met de technische aspecten van het genre en leerde Leslie Verbeeck hen kijken zoals een filmprofessional dat doet.

Het filmproject kreeg de naam ‘Onbegrensd’. De bedoeling van het project over grenszones is dat jongeren van de beide kanten van de grens tussen Nederland en België elkaars leefwereld leren kennen door samen een artistieke documentaire of kortfilm te maken. Op de premiere van 18 oktober zal Filip D’Have, afgevaardigde van de Vlaamse regering, aanwezig zijn. Ook Mart Van Damme van regioverbinder Nederland-Vlaanderen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken zal aanwezig zijn en de nieuwe Vlaamse ministers voor jeugd en cultuur zijn ook uitgenodigd. De toegang tot de vertoning van de kortfilm is voor iedereen gratis, maar je moet wel registreren via www.tegenstroomfestival.com 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.